Foto: BildbyrÄn

Denna match var en som bara skulle “spelas av”, dĂ€rför var det smart av Janne Andersson att byta ut nĂ€sta samtliga ordinarie spelare. Nu fĂ„r tre debutanter möjligheten att visa upp sig och andra spelare att stĂ€rka sin “aktier”. Lyckades spelarna ta vara pĂ„ denna möjlighet?

Det Àr Sverige som har bollen men fÄr inte till det sista i passningsspelet. FÀröarna lyckas rensa bort det som Àr farligt. Det finns mycket skicklig individualism, men som ett lag har de inte riktigt lyckats fÄ till det under 1:a halvlek.

Spel pÄ högerkanten, det kommer ett inspel frÄn Danielsson och Sebastian Andersson nickar in 1-0 i 29:e minuten. Men detta var ocksÄ det enda som var riktigt lyckat, Sverige gÄr till paus med en 1-0 ledning. Lindelöf lyckas dock med bedriften att bli varnad trots att han sitter pÄ bÀnken.

Isak fÄr ett skott i 52:a minuten och mÄlvakten fÄr strÀcka pÄ sig ordentligt för att kunna rÀdda det. Miss i kommunikationen av Nordfeldt, spelare frÄn FÀröarna kom fri men bollen rensades undan i sista stund.

Efter en tilltrasslad situation sÄ rensas bollen och hamnar hos Svanberg. Svanberg drar pÄ ett skott som tar pÄ en försvarare och det stÄr nu 2-0 för Sverige. Hörna, Guidetti nickar i ribban och sedan i mÄl. Sverige leder nu med 3-0 i 80:e matchminuten.

Vad drar vi för slutsatser av denna match?

Isak sÄg mest frustrerad ut, kanske för att han inte fick med sina medspelare som han önskade. Ken Sema försökte sig ofta pÄ att dribbla sin kille. De flesta var ganska osynliga. Men det var ÀndÄ en match som Sverige vann ganska bekvÀmt med 2-0.

Nu ser vi fram emot seedningen och sedan lottningen 30 november.

Dagens publiksiffra: 19737

Artikeln Àr skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@em-fotboll.se
073-9917157

>> LÀs mer om mig hÀr