Foto: Bildbyrån

Denna match var en som bara skulle ”spelas av”, därför var det smart av Janne Andersson att byta ut nästa samtliga ordinarie spelare. Nu får tre debutanter möjligheten att visa upp sig och andra spelare att stärka sin ”aktier”. Lyckades spelarna ta vara på denna möjlighet?

Det är Sverige som har bollen men får inte till det sista i passningsspelet. Färöarna lyckas rensa bort det som är farligt. Det finns mycket skicklig individualism, men som ett lag har de inte riktigt lyckats få till det under 1:a halvlek.

Spel på högerkanten, det kommer ett inspel från Danielsson och Sebastian Andersson nickar in 1-0 i 29:e minuten. Men detta var också det enda som var riktigt lyckat, Sverige går till paus med en 1-0 ledning. Lindelöf lyckas dock med bedriften att bli varnad trots att han sitter på bänken.

Isak får ett skott i 52:a minuten och målvakten får sträcka på sig ordentligt för att kunna rädda det. Miss i kommunikationen av Nordfeldt, spelare från Färöarna kom fri men bollen rensades undan i sista stund.

Efter en tilltrasslad situation så rensas bollen och hamnar hos Svanberg. Svanberg drar på ett skott som tar på en försvarare och det står nu 2-0 för Sverige. Hörna, Guidetti nickar i ribban och sedan i mål. Sverige leder nu med 3-0 i 80:e matchminuten.

Vad drar vi för slutsatser av denna match?

Isak såg mest frustrerad ut, kanske för att han inte fick med sina medspelare som han önskade. Ken Sema försökte sig ofta på att dribbla sin kille. De flesta var ganska osynliga. Men det var ändå en match som Sverige vann ganska bekvämt med 2-0.

Nu ser vi fram emot seedningen och sedan lottningen 30 november.

Dagens publiksiffra: 19737

Uppdaterad 16 oktober, 2023