Expekt

Foto: Bildbyrån

Under januari månad så var det fyra svenska em-aktuella spelare som skrev kontrakt med nya klubbar.

Kristoffer Nordfeldt byte bänken i Swansea till att bli förstamålvakt i den turkiska klubben Gençlerbirliği. Efter klubbytet har Nordfeldt stått tre matcher och hållit nollan i en av dessa. Gençlerbirliği ligger förvärvande på 13:e plats i ligan med 21 spelade poäng efter 20 omgångar. I nästa omgång spelar Nordfeldt på hemmaplan mot toppklubben Trabzonspor.

Pontus Dahlberg har skrivit på ett låneavtal med den nederlänska klubben FC Emmen fram till sommaren. Pontus har inte fått någon speltid i sin nya klubb än.

John Guidetti lämnade Alaves för spel i zweite Bundesliga och spel med Hannover 96. Guidetti fick chansen direkt från start i bortamatchen mot Regensburg. Guidetti kom sedan inte till spel i hemmamatchen mot Wehen sedan en muskelkänning stört Guidetti på uppvärmningen. Förhoppningsvis är Guidetti snart redo för match igen då klubben verkligen behöver honom. Hannover ligger två poäng ovanför Bochum som ligger på nedflyttningsplats i en mycket jämn tabell.

Dejan Kulesevski skrev under januarifönstret på för Juventus. Övergången till Juventus sker i sommar vilket betyder att Kulesevski spelar klart säsongen i Parma. Parma har gjort en fin säsong och jagar Europaplatserna. Dejan Kulesevski är just nu lårskadad och missade senaste matchen för Parma när laget spelade 2-2 mot Cagliari.

Det finns fortfarande en del transferfönster som håller öppet. Här är en del spännande fönster att hålla koll på:

Sverige – Stänger den 31 mars

Ryssland – Stänger den 21 februari

USA – Stänger den 5 maj

Kina – Stänger den 28 februari

Uppdaterad 6 oktober, 2021