Foto: Uefa.com

Om exakt två veckor ställer sig det svenska U21-landskager på planen i sin sista och direkt avgörande kvalmatch inför EM nästa sommar. För att kunna säkra en plats i turneringen är det seger i mötet med Belgien som gäller och läget är detsamma för många andra lag i kvalet. Vi har kollat på de 9 kvalgrupperna för att se vilka lag som fortfarande har en chans att ta sig till EM 2019.

Grupp 1
Grekland leder gruppen på 22 poäng med 2 matcher kvar. Dock ligger Kroatien bara tre poäng efter och mötet mellan de två lagen kan därmed bli direkt avgörande. Det tidigare mötet mellan lagen slutade oavgjort.

Grupp 2
Spanien toppar tabellen med 21 poäng och en mycket stark målskillnad på +15. Slovakien följer med 6 poäng mindre och trots att laget skulle kunna komma upp i samma mängd poäng med två segrar skall det mycket till för att de ska kunna gå om och vinna gruppen.

Grupp 3
Danmark leder gruppen med 19 poäng tätt följda av Polen med 18 poäng. De två lagen har två matcher kvar att spela, där mötet mellan lagen kommer vara otroligt viktigt. Senast lagen möttes vann Polen med 3-1.

Grupp 4
England ligger i topp med 20 ihopsamlade poäng, följt av Skottland och Ukraina på 14 poäng vardera. Trots det stora poängspannet finns det en möjlighet för såväl Ukraina som Skottland att springa förbi och ta hem segern.

Grupp 5
Tyskland toppar med 19 poäng följda av Norge och Irland med 14 poäng. Spännande nog ställs Tyskland mot båda de poäng-jagange lagen i slutspurten, vilket kan ge en riktig rysare ända in i det sista.

Grupp 6
Belgien på 23 poäng och Sverige på 20 poäng är lagen som är med i racet om gruppens direktplats. Med tanke på mängden poäng lagen har är det en stor chans att grupptvåan tar sig vidare till playoff.

Grupp 7
Serbien har fått full pott i kvalet och med 24 poäng kan man tro att laget säkrat en EM-plats. Dock har Österrike på 18 poäng en möjlighet att komma upp i samma poäng och även gå om i målskillnad, där lagen ligger mycket jämnt.

Grupp 8
Rumänien och Bosnien delar på topp-placeringen med 18 poäng vardera. Då Rumänien har en match mer att spela lutar mycket åt att det blir dem som vinner gruppen.

Grupp 9
Med ett försprång på hela 13 poäng har Frankrike sedan länge kunnat räkna hem en plats i EM. Trots det har man en match mot grupptvåan Slovenien kvar att spela.

Nästa kvalomgång pågår mellan datumen 11-12 samt 15-16 oktober.

Sofie Hansson

Uppdaterad 9 oktober, 2019