Europa League 2018 var en fotbollsturnering som hölls under fotbollssäsongen 2017-2018. Turneringen, som är den näst största i Europa efter Champions League, var fylld av spänning, dramatik och högkvalitativ fotboll. Efter månader av intensiva matcher och hård konkurrens, var det Atlético Madrid som stod som segrare. Den spanska klubben lyckades besegra franska Marseille i finalen som spelades på Parc Olympique Lyonnais i Lyon, Frankrike.

Atlético Madrids väg till finalen

Atlético Madrids resa till finalen var inte enkel. Klubben började sin Europa League-kampanj i sextondelsfinalen efter att ha blivit utslagen från Champions League. De mötte danska FC Köpenhamn i sin första match och vann med en sammanlagd poäng på 5-1. I åttondelsfinalen ställdes de mot ryska Lokomotiv Moskva, där de vann med en sammanlagd poäng på 8-1. I kvartsfinalen mötte de portugisiska Sporting Lissabon och gick vidare med en sammanlagd poäng på 2-1. I semifinalen ställdes de mot engelska Arsenal och lyckades vinna med en sammanlagd poäng på 2-1.

Finalmatchen mot Marseille

Finalmatchen spelades den 16 maj 2018 på Parc Olympique Lyonnais i Lyon, Frankrike. Atlético Madrid mötte franska Marseille, som hade haft en imponerande säsong och hade besegrat flera starka lag på vägen till finalen. Matchen var intensiv och båda lagen visade upp högkvalitativ fotboll. Atlético Madrids Antoine Griezmann öppnade målskyttet i den 21:a minuten och han utökade ledningen i den 49:e minuten. Koke satte det sista målet i den 89:e minuten och säkrade Atlético Madrids seger med 3-0.

Griezmanns stjärnstatus

Antoine Griezmann, Atlético Madrids franska anfallare, var en av de mest framstående spelarna under turneringen. Hans prestationer i finalen, där han gjorde två mål, var avgörande för lagets seger. Griezmann tilldelades också utmärkelsen som matchens bästa spelare. Hans insatser under hela turneringen var en viktig del av Atlético Madrids framgång.

Europa League 2018 var en turnering som visade upp det bästa av europeisk fotboll. Det var en säsong fylld av spänning, dramatik och fantastiska fotbollsprestationer. Atlético Madrids seger var resultatet av lagets skicklighet, uthållighet och sammanhållning. Med stjärnspelare som Antoine Griezmann i spetsen, lyckades de övervinna alla utmaningar och stod till slut som mästare av Europa League 2018.

Uppdaterad 19 november, 2023