Expekt

Samtidigt som damernas EM avgörs så spelas, Copa América Femenina, damernas Sydamerikanska mästerskap i Colombia. Framöver kan vinnaren av EM se fram emot ett möte med vinnaren i det nionde mästerskapet.

Tio landslag deltar i turneringen, där såväl en mästartitel som platser i VM 2023 och OS 2024 står på spel. Mästerskapet inleddes under fredagen och först den 30 juli vet vi vilket lag som blir nya mästare.

Europa och Sydamerika ses som de två kontinenter med de starkaste fotbollslagen i världen. För att stärka samarbetet mellan dessa regioner har UEFA och CONMEBOL, det Sydamerikanska fotbollsförbundet, planerat för ett flertal gemensamma projekt. Däribland stormötet mellan regionernas mästare på såväl herr- som damsidan.

Något datum eller spelplats har ännu inte bestämts kring detta möte som går under namnet Women’s Finalissima, men vad som är spikat är att det kommer att äga rum på europeisk mark.

Den allra första upplagan av Finalissima ägde nyligen rum, där Italien och Argentina som vann herrarnas mästerskap förra året möttes i den ultimata stormatchen på Wembley i London. Här blev det Argentina som vann mötet med 3-0.