Expekt

Uppdaterad 18 september, 2023

Vänsterbacken Anna Sandberg missar landslagssamlingen i september och de två Nations League-matcherna. Detta meddelar landslaget på sin hemsida.

I onsdags tog Peter Gerhardsson ut truppen till Nations League-matcherna mot Spanien och Italien i september. Då fanns vänsterbacken Anna Sandberg med i truppen men under helgen lämnade backen återbud till samlingen.

– Anna har en skadekänning och är därmed inte tillgänglig får vår samling som inleds under morgondagen, kommenterar landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Sverige kallar hittills inte in någon ersättare. En anledning till detta kan vara att man ännu inte vet om det blir match mot Spanien på fredag eller ej. I truppen finns dessutom Jonna Andersson och Amanda Nildén som potentiella vänsterbackar även om Peter Gerhardsson på ett tydligt sätt klargjorde för EM-fotboll.se att den sistnämnda är tänkt som högerback i denna landslagstrupp, även om den vänsterfotade Nildén konkurrerat på vänsterbacksplatsen tidigare.