Expekt

När det är dags för Europamästerskap i fotboll, eller egentligen i samband med alla stora idrottsevenemang, så brukar många bettingsajter erbjuda spel av olika slag på de aktuella matcherna. Det vanligaste att då spela på är vilket lag som kommer att vinna matchen, men sanningen är att man ofta kan satsa sina pengar på en mängd andra saker också.

Vid större mästerskap brukar det finnas ett spel för vilket lag man tror kommer vinna hela turneringen och där finns då samtliga deltagare uppradade med de aktuella odds som gäller. Allt efter att flera lag åker ur turneringen så förändras oddsen och oftast så sjunker dem, eftersom chansen att de lag som är kvar kommer vinna ökar.
Ibland förekommer det även spel på specifika spelare, till exempel vem som kommer vinna poängligan, vem som gör det första målet i en specifik match och ibland ännu mer inriktade spel än så. Inför Sveriges matcher brukar det till exempel finnas odds som är på ifall Zlatan kommer att göra mål under matchen eller ej.

Vill man inte bara spela på sport så finns det ju en mängd andra spel där man inte behöver ha så mycket kunskap för att vinna, utan snarare lite ren tur. Vissa sajter fokuserar helt och hållet på dessa turbaserade spel och erbjuder inget eller ytterst få spel som är av bettingkaraktär. Ett exempel på en sådan sida är Vera & John, som ständigt lanserar nya spel och erbjuder bra bonusar till sina spelare.

Uppdaterad 1 juli, 2022