Expekt

Danmark tog en poäng av England, genom att imponera stort. Efter poängen uttalade sig danske backen Joakim Maehle och förbundskapten Kasper Hjulmand om matchen.
– Jag är besviken över resultatet för att vara ärlig, säger Joakim Maehle till EM-fotboll.se.

Det blev en dansk poäng och en engelsk poäng i andra gruppspelsmatchen för lagen. Grupp C är vidöppen med fyra jämna lag in till sista omgången, efter att Danmark hade taktpinnen mot guldfavoriterna från de brittiska öarna. Efter matchen fick EM-fotboll.se en pratstund med danske ytterbacken Joakim Maehle som spelade hela matchen, som gärna ville ha tre poäng med sig från insatsen.

– Jag känner att vi kan vara tillfreds med matchen. Men jag är besviken över resultatet, för att vara ärlig. För jag tycker att över 90 minuter så är vi det bättre laget. Vi håller undan England från vårat eget mål. Det är klart att de har lite chanser men jag tycker att vi är det bättre laget idag. Så jag tycker att vi ska vara stolta och glada över insatsen men lite besvikna över resultatet, säger Joakim Maehle till EM-fotboll.se.

Danmark kontrollerade matchen i stora delar och pressade England högt matchen igenom, så att de engelska mittfältarna hade svårt att komma loss i uppspelen. Ett England som inte alls imponerade i Frankfurt.

– Det är en komplimang som vi kan ge oss själva, att vi kan göra så att England ser sämre ut. Även om vi står lågt ibland och de har boll så pressar vi dem hela tiden och finns bakom dem i våra block, för att göra dem osäkra med bollen. Vi har också många bra mittfältare idag, som vinner mycket bollar där inne. Så det är en komplimang till oss själva, säger Joakim Maehle till EM-fotboll.se.

Danmarks förbundskapten var också lite besviken över resultatet, där han tycker att Danmark förtjänade mer än bara en poäng.

– Efter en sån här match kan jag inte säga att vi är besvikna. Men det är beklagligt med resultatet, med tanke på vad vi kunde ha fått med oss. Vi gjorde det bra hela matchen och hade en bra känsla in till matchen, där vi trodde på oss själva, säger Hjulmand på presskonferensen.

Bästa spelare i matchen blev Pierre-Emile Höjbjerg som med sina 90 minuter på planen styrde Danmarks mittfält i anfallen men också i försvarsspelet, där han vann mycket boll med sitt aggressiva spel.

– Det här var Pierre i sitt esse. Han är involverad, han kämpar, han sänder signaler. Både till spelare, fans och hela arenan. Vi har sett det förut med honom, när han når den här nivån. Han bara bär hela laget, på ett fantastiskt sätt. Han hade en stor påverkan på matchen, säger Kasper Hjulmand om sin mittfältsmotor.

Reporter på plats för EM-fotboll.se: Juuso Sallinen.

Uppdaterad 20 juni, 2024