Unibet

Uppdaterad 19 september, 2019

Foto: Bildbyrån

För en liten stund sedan presenterade FIFA sin senaste ranking av herrarnas landslag. Listan innehöll en del förflyttningar åt bägge håll, men det svenska laget lyckades hålla sig kvar vid sin tidigare placering trots blandade resultat i EM-kvalet.

Rankingförändringarna påverkas i största höjd av de matcher som lagen spelat sedan den förra uppdateringen som skedde i juli månad. För Sveriges del har två kvalmöten med Färöarna och Norge hunnits med, där man fick med sig fyra av sex möjliga poäng. Detta gjorde att man fick med sig två nya FIFA-poäng, vilket räcker för att hålla sig kvar på en artondeplats.

Tabell-ledarna Belgien har även de spelat två kvalmatcher sedan sist och kunde tack vare dubbla vinster mot Skottland och San Marino behålla sin placering. Frankrike kan i och med sina dubbla segrar gå om Brasilien till en andraplats. Ser man till lagen i Sveriges EM-kvalgrupp så tar Norge det största klivet upp till en 47:e plats. Rumänien tappar samtidigt tre placeringar till 31:a plats.

Såhär rankar sig lagen i Sveriges EM-kval grupp:
Spanien +2 (7)
Sverige +0 (18)
Rumänien -3 (31)
Norge +3 (47)
Färöarna -1 (109)
Malta +2 (179)

Att det är just de europeiska lagen som dominerar i toppen är ingenting ovanligt. Kikar man på topp-20 så är tolv av lagen ifrån vår världsdel.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@em-fotboll.se

>> Läs mer om mig här