Det blev dubbla förluster för de svenska futsaldamerna under helgens hemma-landskamper mot Ryssland.

I fredagens match inledde gästerna målskyttet halvvägs in i den första halvleken och kunde innan paus sätta ytterligare en boll i mål. Under periodens sista minut kunde även Sandra De Brun Kenk näta och därmed göra sitt andra mål i landslaget. Trots reduceringen fick Sverige inte med sig någon nyfunnen energi in i den andra perioden, där Ryssland kunde utöka sin ledning till slutsiffran 6-1 inom loppet av tolv minuter. Trots resultatet uttryckte sig förbundskapten Muffe Bajraktarević positivt efter matchen.
– Jag tycker ändå att tjejerna spelade stort hjärta och gav allt. De ska dem ha stor eloge för, sa Bajraktarević till svenskfotboll.se.

Suget efter revansch fanns där inför lördagens match, men trots det blev det en ny storförlust för de blågula. Laget lyckades inte sätta någon boll i nätet, samtidigt som Ryssland fick till sju fullträffar under de 40 minuterna på planen.
– De visade återigen två matcher i rad att de är det bättre laget. Vi måste rannsaka oss själva, kommenterade landslagsspelaren Madeleine Stegius till svenskfotboll.se efter mötet.