Expekt

Nu är även EM-grupp C slutspelad och ytterligare tre lag har bekräftats klara för nästa del av mästerskapet. Men vad händer nu? Vem kan lagen få möta? Vi reder ut det hela här nedan.

Slutlig tabellställning grupp C

#
Lag
M
V
O
F
Mål
P
1
England
3
1
2
0
2 - 1
5
2
Danmark
3
0
3
0
2 - 2
3
3
Slovenien
3
0
3
0
2 - 2
3
4
Serbien
3
0
2
1
1 - 2
2

Gruppetta: England, 5 poäng

Det engelska laget har inte gjort ett strålande EM, men lyckades trots detta vinna gruppen efter en seger mot Serbien samt oavgjorda möten med Danmark och Slovenien.

Då spelar England sin åttondelsfinal

Vinnaren i grupp C ställs i sin åttondelsfinal, den tredje som spelas, som äger rum på söndagen den 30 juni med avspark klockan 18:00. Mötet sker i Gelsenkirchen där matchen spelas på Arena AufSchalke. Matchen visas av SVT.

Vem möter England i åttondelsfinal?

På andra sidan planen kommer någon av grupptreorna att stå, antingen från grupp D, E eller F. Vilken trea det blir avgörs först på onsdag kväll när alla gruppspelsmatcher är avslutade.

Grupptvåa: Danmark, 3 poäng

Det skulle inte vara poäng, inbördes möte, målskillnad, antalet mål eller ens antalet fair play-poäng som skulle ta Danmark till åttondelsfinal, utan laget placering på UEFA-rankingen om alltså var bättre än Sloveniens. Laget tog sig igenom mästerskapet med tre oavgjorda möten och korten föll alltså helt rätt ikväll.

Då spelar Danmark sin åttondelsfinal

Lördagen den 29 juni spelar Danmark sin åttondelsfinal med avspark klockan 21:00. Mötet sker i Dortmund, på Westfalenstadion och matchen sänds i svensk tv av TV4.

Vem möter Danmark i åttondelsfinal?

Redan nu är det klart att motståndare blir inga mindre än värdnationerna Tyskland, som gick vinnande ur grupp A.

Hur går det för grupptrean Slovenien?

Fyra av sex EM-grupper är färdigspelade och bland dessa placerar sig Slovenien som en av de två bästa, vilket innebär att de får se fram emot vidare spel i turneringen, för första gången någonsin. Det var som sagt inte mycket som skiljde laget från att ha intagit tabellens andraplats, men frågan är om man hade velat ha denna placering som innebar ett möte med hemmanationen i denna historiska match.

Vem kan Slovenien möta i åttondelsfinal?

Det blir antingen vinnaren i grupp E eller F (Portugal) som väntar i en eventuell åttondelsfinal. Vem det blir samt var matchen kommer äga rum, i München eller Frankfurt, avgörs först efter att samtliga EM-grupper är avklarade.

Uppdaterad 25 juni, 2024