Expekt

Under den sena onsdagskvällen kunde de sista EM-gruppen, grupp F, avgöras där Portugal redan på förhand var spikade att toppa tabellen. Se hur kvällens möten påverkade ställningen i övrigt, samt vilka lag som får följa med dem till åttondelsfinal.

Slutlig tabellställning grupp F

#
Lag
M
V
O
F
Mål
P
1
Portugal
3
2
0
1
5 - 3
6
2
Turkiet
3
2
0
1
5 - 5
6
3
Georgien
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Tjeckien
3
0
1
2
3 - 5
1

Gruppetta: Portugal, 6 poäng

Efter två inledande segrar mot Tjeckien och Turkiet hade Portugal redan inför gruppspelsavslutningen mot Georgien säkrat sitt avancemang som vinnare av grupp F. Efter den första halvleken låg laget under med 0-1, då Georgien tog ledningen med ett mycket tidigt mål från Khvicha Kvaratskhelia. Laget, som var i behov av tre poäng för att ha en chans att nå åttondelsfinal, gjorde en mycket stark insats mot storlaget som slutligen förlorade mötet. Lagets stjärnor må ha befunnit sig på planen, men sparade tydligt på krafterna inför den redan bekräftade åttondelsfinalen.

Då spelar Portugal sin åttondelsfinal

Portugal får spela i den sjätte åttondelsfinalen, som äger rum i Frankfurt på måndagen den 1 juli. Tid för avspark är satt till 21:00 och matchen sänds av TV4.

Vem möter Portugal i åttondelsfinal?

På andra sidan planen kommer Slovenien, som trea i grupp C vänta.

Grupptvåa: Turkiet, 6 poäng

Det turkiska landslaget kunde vinna sin EM-premiär mot Georgien, men fick sedan se sig besegrade av Portugal. Kvällens möte med Tjeckien resulterade till slut i en vinst efter ett vinnande mål i den absoluta slutminuten.

Då spelar Turkiet sin åttondelsfinal

På tisdag, den 2 juli, kommer Turkiet göra sitt yttersta för att avancera ytterligare i Europamästerskapet. Deras åttondelsfinal, som är den allra sista att spelas, har avspark klockan 21:00 och går att följa hos SVT.

Vem möter Turkiet i åttondelsfinal?

Sedan tidigare är Österrike, som vinnare av grupp D, klara för just denna åttondelsfinal som äger rum i Leipzig.

Går grupptrean Georgien till slutspel?

Georgien låg inför den sista omgången sist i grupp F, men lycakdes med det som på pappret skulle vara omöjligt: besegra Portugal. Med 2-0 kunde laget säkra tre viktiga poäng som tar nationen till en tredjeplats och ett avancemang i sitt allra första Europamästerskap.

Med fyra poäng och en målskillnad på +-0 placerade sig laget som den näst bästa grupptrean efter Nederländerna och släckte därmed Ungerns drömmar om ett avancemang.

Vem kan Georgien möta i åttondelsfinal?

Laget placeras in i samma åttondelsfinal som Spanien, vinnaren i grupp B, en match som kommer att spelas i Köln på söndag.

Uppdaterad 26 juni, 2024