Sverige möter Estland och Österrike i EM-kvalet i september månad. Då kallas Martin Olsson in som en spelare till truppen efter återbud från Ludwig Augustinsson och Kristoffer Olsson.

Under måndagen anordnade Herrlandslaget en presskonferens när förbundskapten Janne Andersson satt vid podiet inför ödessamlingen i september. Estland väntar på bortaplan den 9 september innan Österrike står på andra sidan den 12 september, två matcher som Sverige behöver vinna. Men inte utan bekymmer. Först skadade sig Hjalmar Ekdal i veckan för sitt Burnley och ersattes av Gustaf Lagerbielke, och nu kommer ytterligare oro i försvarsleden när Ludwig Augustinsson har problem inför samlingen och likaså mittfältaren Kristoffer Olson. Något som fått Janne Andersson att förändra lite i truppen.

– Vi har två frågetecken i form av Ludwig Augustinsson och Kristoffer Olsson. De är kvar hos sina klubbar och undersöks under dagen, jag väntar på besked. Vi får se var det landar. Jag har valt att kalla in Martin Olsson redan nu, säger förbundskapten Janne Andersson på presskonferensen.

Enligt förbundskaptenen kan Ludwig Augustinsson komma att bli sen till samlingen alldeles oavsett hur hans uppföljning går i klubblaget Anderlecht. Därför är vänsterbacken Martin Olsson ett bra alternativ att kalla in redan nu, Malmöbacken startade dessutom mot Österrike i den senaste EM-kvalmatchen.

Uppdatering 5 september:
Ludwig Augustinsson och Kristoffer Olsson ansluter ej till samlingen på grund av sina skador.

Uppdaterad 6 september, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid