Helgen närmar sig med storsteg, ligafotbollen ha en paus och landslagen ska stå för fotbollsunderhållningen. Mest fokus är det såklart på Malta – Sverige. Men vi har även valt ut fyra andra matcher som vi tycker är intressanta att hålla lite extra koll på under helgen. 

Norge – Spanien

Ett möte i Sveriges grupp som är otroligt viktig även ur svensk synvinkel. Skulle Norge ta poäng mot Spanien så blir det ännu tightare om placeringarna till EM, vinst för bortalaget och Spanien säkrar EM avancemang. Norge som har ett landslag på frammarsch med många unga lovande spelare har sett pigga ut under hela kvalet. Mitt tips är dock att Spanien är numret för stora och vinner den här matchen. Detta är även spelbolagen eniga om och oddset på en Spanien vinst är inte så tilltalande. Ett spel som är desto mer lockande i denna matchen är att båda lagen gör mål. Norge har gjort minst ett mål i sina tio senaste landskamper. Spanien är alltid vassa framåt och gör mål, men har även släppt in mål bakåt mot sämre motstånd på bortaplan. Spaniens sex senaste matcher på bortaplan har innehållit minst ett mål bakåt också, enda gången man höll tätt var borta mot Malta. Men man har släppt in mål mot lag som Färöarna, Rumänien och Wales den senaste tiden. Så mitt speltips är att båda lagen gör mål i matchen.

Vårt tips: är: BLGM till oddset 1.95. Oddset hittade vi på William Hill

Irland – Georgien

Irland leder gruppen och har tre vinster och två oavgjorda. I gruppen hittar vi även Danmark och Schweiz som gör upp om topp 2 platserna och det är därför en otroligt viktig match för Irland att ta 3 poäng. Georgien har inte imponerat även om man lyckades hålla 0-0 mot Danmark på hemmaplan, borta förlorade man med 5-1. Mot Irland senast blev det förlust med 1-0, men det kunde ha blivit betydligt mer. I denna match kommer vi få se två tighta lag som inte kommer bjuda till något bakåt där Irland kommer skapa de hetaste chanserna. Oddset 2.45 är väldigt tacksamt på en hemmavinst och om Irland ska nå EM-drömmen så krävs det ännu en seger!

Vårt tips är: Irland vinner matchen till oddset 2.45. Oddset hittade vi på SpeedyBet

Estland – Tyskland

Den tyska fotbollsmaskinen ska ta sig till Estland för att spela hem tre poäng. Laget är solklara favoriter och det ska på förhand inte vara något snack om saken. Här ska Tyskland gå in och dominera matchen från minut ett. Förra mötet lagen mellan i kvalet slutade med 8-0 till tyskarna. Jag tror att Estland kan få en liknande upplevelse på Söndag. Det kan rinna iväg rejält målmässigt och jag ser ingen anledning till hur det inte ska sluta så. Därför väljer jag att spela på att Tyskland kommer ösa på och göra ett par mål i matchen, även om det kanske inte blir 8-0 igen så är det såpass stor skillnad mellan lagen.

Vårt tips är: Tyskland gör över 3.5 mål i matchen till oddset 1.77. Oddset hittade vi på Yobetit

Wales – Kroatien

Med två omgångar kvar för alla topplagen (Wales har tre) så är Grupp E fortfarande vidöppen. Fyra lag slåss om placeringarna, Kroatien har ett försprång ner till de andra lagen på tre poäng. Hemmalaget Wales har i sin tur tre poäng upp till Slovakien på andra plats. Både Wales och Kroatien har fina kvalitéer framåt. Wales kommer behöva gå för segern då man inte vill halka efter de andra lagen för mycket. Kroatien kan då ligga och lura med sina offensiva spelare och kontringsmöjligheter kan komma att dyka upp när Wales pressar på. Lagen är väldigt jämbördiga men med ett litet övertag på Kroatien, denna matchen kan verkligen sluta hur som helst. Jag har istället för att försöka ge mig på och se vem som ska vinna matchen, hittat ett annat spel som jag tycker har bra spelvärde. Det är att båda lagen gör mål, Kroatien har gjort mål i sina nio senaste landskamper. Wales har lämnat planen en gång senaste nio matcherna utan att hittat nätet. Så med tanke på utgångsläget där hemmalaget behöver gå framåt, och ett bortalag som sällan spelar en match utan att göra mål tycker jag att oddset 1.90 på att båda lagen gör mål är väldigt spelvärt.

Vårt tips är: BLGM till oddset 1.90. Oddset hittade vi på ComeOn

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 8 april, 2021