Uppdaterad 16 september, 2022

Sveriges U21-landslag på herrsidan tog en tung poäng borta mot Italien. Tim Prica kvitterade till 1-1 i den 92:a matchminuten och gav Sverige en viktig poäng i jakten på en plats i U21-EM i Rumänien och Georgien 2023.

Under tisdagskvällen spelade Sveriges U21-landslag en EM-kvalmatch borta mot Italien i Monza. Matchen blev en tuff sådan för Sverige, som hittills inte åkt på någon förlust i EM-kvalet efter tre segrar och en oavgjord match.

Italien började allra bäst i matchen och tog tag rejält i bollen medan Sverige fick försvara sig relativt djupt. Sverige hade svårt att få tag i bollen under den första halvleken och matchens första mål blev italienskt. Lorenzo Lucca stötte dit 1-0 med tre minuter kvar att spela av den första halvleken, vilket blev en kalldusch för Sverige.

I den andra halvleken så visade dock Sverige ett större självförtroende. Man lyckades hålla ett större bollinnehav och skapade några farligheter via Patrik Wålemark, som gjorde ett fint inhopp tidigt i den andra halvleken.

Men Sverige hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser. Med tio minuter kvar så valde förbundskaptenen Poya Asbaghi att forcera framåt när han bytte in den storväxte mittfältaren Adam Carlén för att skicka upp honom och Emil Holm tillsammans med Tim Prica på topp. Bytet blev också lyckat. I den 92:a matchminuten skickade Jesper Tolinsson in en lång boll mot Adam Carlén som vann sin nickduell till Emil Holm som i sin tur skarvade bollen till den bortre stolpen där Tim Prica nickade in 1-1 för Sverige.

Målet blev matchens sista och Sverige tog en blytung poäng på bortaplan mot Italien i EM-kvalet. Sverige har 11 poäng i gruppen, en poäng före Italien som i sin tur har en match mindre spelad. I nästa landslagssamling ställs Sverige mot Bosnien & Hercegovina samt Irland, i mitten på november.