Unibet

Uppdaterad 7 juli, 2023

Onsdagens två semifinaler i U21 EM bjöd inte på några större överraskningar, utan de två favoriterna stod för trycket. Helgens stora final blir därmed en möjlighet för stornationerna England och Spanien att norpa åt sig ytterligare en guldmedalj.

Att det israeliska laget nått hela vägen till semifinal är en överraskning för de flesta, men semifinalen mot England blev en för svår utmaning. Kort innan paus spräckte laget nolla och kunde därefter hålla i taktpinnen. Cameron Archer satte spiken i kistan när han utökade till 3-0 i slutminuten.

Ukraina fick istället en bättre start på sin semifinal mot Spanien. I den 13:e minuten kunde Artem Bondarenko sätta 1-0, men lyckan höll inte i sig alltför länge. Bara minuter senare lyckades Spanien kvittera och därefter följde 73 minuter av spansk dominans. Målsiffrorna slutade på 5-1, vilket är en tydlig indikator på Spaniens styrka i just U21-sammanhang.

Spanien har varit i åtta tidigare U21-finaler, där fem av dessa resulterat i ett guld. Senast detta skedde var 2019 då laget besegrade Tyskland med 2-1. England har tre finaler i ryggen, där två av dessa givit mästartitlar. Lagets senaste final var 2009 och då föll man tungt med 0-4 mot Tyskland. Guldmedaljerna infångades båda på 80-talet (1982 och 1984).


Italien - Sverige