Uppdaterad 2 juni, 2021

EUROPATIPSET 2/6

System: 96 & 864 rader

SPELSTOPP: 18:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

96 rader
1. Tyskland – Danmark X2
2. Nederländ. – Skottland 12
3. England – Österrike 1
4. Frankrike – Wales 1X2
5. Norge – Luxemburg 1X
6. Rumänien – Georgien 1X
7. Linköping – Åtvidaberg 2
8. Onsala – Varbergs GIF 1
9. Belgien – Grekland 1X
10. Turkiet – Moldavien 1
11. Ukraina – Nordirland 1
12. IF Sylvia – BP 2
13. Skövde – Assyriska IK 1
Till Europatipset

Mitt i veckan får vi sätta tänderna i en läcker jackpot-kupong med landslagsprägel. Samtliga av EM-slutspelets hetaste guldkandidater ska slipa på formen inför sommarens mästerskap. Svensk fotboll kompletterar raden som löper från onsdag till torsdag. Det är 2 miljoner i jackpot!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Turkiet

Det finns tillfällen då man kan bortse från streckningen och ett sådant har uppstått i Paderborn. Om det inte uppstår ett hål i väven mellan tid och rum kommer turkarna göra kebabsallad av de moldaviska blåbären.

💣 Skrällen! – Wales

Streckningen i Nice är helt uppåt väggarna. Wales har endast en förlust på sina senaste åtta landskamper och ett arrogant Les Bleus kan mycket väl strypas under Drakens vingar.

1. Tyskland – Danmark 2

Färdens startskott sker i österrikiska Innsbruck där Jogi Löw startar sin sista resa med gänget. Tysklands guldtränare tvingas denna kväll klara sig utan ett stort antal spelare, Havertz, Werner, Kroos, Rüdiger och Gündogan. Jogi har visserligen tagit Müller till nåder men 2-1-torsken i VM-kvalet senast hemma mot Nordmakedonien lär fortsatt sitta på näthinnan hos Die Mannschaft. Danmark kommer till tivolit i Tyrolen med desto mer ordinarie manskap och Kasper Hjulmands näthinna är oerhört fräsch. Vårens VM-kval har innehållit trippla triumfer, 14 friska strutar samt intakt nolla bakåt. Med rådande ingångsvärden lockar tvåan mest.

2. Nederländerna – Skottland 1

Även bongens andra batalj utspelar sig på neutral matta, i Portugal. Nederländerna är en dark horse i det kommande slutspelet men att Virgil van Dijk saknas nu och då är ett avbräck modell XXL. Under vårens VM-kval har Oranje vunnit mot två blåbär och förlorat den enda matchen värd namnet, 4-2 i brakan borta mot Turkiet. Skottland står och frustar i startblocken inför sitt första mästerskap på 2000-talet. Steve Clarkes benbräckare har gott gry efter att ha gått obesegrade genom vårens VM-kval och de blåvita kan inte räknas bort på det sätt som sker på denna kupong. Gaffel?

3. England – Österrike 1

Det rödvita mötet i Middlesbrough lär inte innehålla något av de maffigaste namnen från helgens helengelska Champions League-final. Gareth Southgates guldosande bygge är oavsett enormt slagkraftigt, en fronttrio i form av Rashford, Kane och Sancho talar sitt övertydliga språk. Österrike är fjärran från Englands nivå och inte heller på samma nivå som i Herzogs glansdagar. 4-0-förlusten i VM-kvalet hemma mot Danmark senast smakade härsken wienerschnitzel i Franco Fodas gomsegel. Här plockas spikpistolen fram trots att anglofilerna trasat sönder procenten. Etta.

4. Frankrike – Wales 1

Frankofilernas härjande på fjärde raden är mer svårköpt. Den franska arrogansen är vida känd och har visat sitt fula tryne gång efter annan, fråga bara Finland som vann en landskamp på fransk mark i höstas. Les Bleus kryssade dessutom i senaste hemmamatchen då det gällde vårens VM-kval mot Ukraina. Wales är ett lag som älskar att ligga på rulle och såra bättre bemedlade motståndare, med en formtoppad Gareth Bale på språng kan det mycket väl bli kupongrensning på rivieran. 1X2, jobba in Drakarna!

5. Norge – Luxemburg X

Våra grannar i väst har fått en skaplig start på livet efter Lars Lagerbäck. Norge står på sex pinnar efter tre VM-kvalkamper trots att senaste hemmamatchen slutade 0-3 mot Turkiet. Ståle Solbakkens överstreckade baggar ställs i onsdagens landskamp mot en nation som till namnet låter mindre vass än vad som är fallet i praktiken. Luxemburg bortabesegrade Irland i vårens kvalspel och ska kunna stå upp bra mot norskarna på neutral matta i Spanien. The Red Lions är att räkna med även om Lars Krogh Gerson ligger på sofflocket i Santander. Krysset först, resten sen.

6. Rumänien – Georgien 1

Georgien är ett blåbär som inte är vana vid att vinna fotbollsmatcher, åtminstone inte mot motståndare av hyfsad kaliber. Senaste årens enda gröna resultat för de rödvita har kommit mot brödgäng som Estland, Belarus och Gibraltar. Khvicha Kvaratskheila och company är med det sagt inte någon slagpåse, georgierna stod upp i samtliga av vårens kvalkamper mot Sverige, Spanien samt Grekland. Vad gäller Rumänien varvas höga toppar med djupa dalar. 2020 lyckades Mirel Radois tricolors att drämma till både Österrike och Norge men närmast kommer värdarna från en torskmåltid i Armenien. 1X ska räcka.

7. Linköping City – Åtvidaberg 2

Onsdagskvällen avrundas på svensk mark med i första hand ett östgötaderby. Åtvidaberg står noterade för den prydliga raden 2-4-2 efter att ha vuxit in i säsongen. 3-0 borta mot Assyriska IK var planenligt men vinsten senast mot Lindome GIF satt desto finare för bruksklubben som har en av Söderettans mest spännande spelare i tonåringen Erik Grandelius, tre mål hittills. Linköping City har haft en desto kärvare vår, de blågula bottnar tabellen med överlägsenhet då endast en pinne inkasserats. Målskillnaden 6-24 är ytterligare smolk i Linkans bägare. Stannar tvåan under 55 procent är den fullt spikbar.

8. Onsala BK – Varbergs GIF 1

Ytterligare ett hack ner i hierarkin återfinns Division 2 Västra Götaland. Onsala BK landade i mitten av fjolårets rumphuggna upplaga av denna serie, nu har sällskapet från stekarnästet spetsat truppen ordentligt sedan dess och en nyckelbricka i det blåvita pusslet stavas Jakob Carnebratt. Hemvändande huvudtränaren Carnebratt ska ha en gyllene möjlighet att plocka en premiärtrea mot Varbergs GIF, även om Europatipparna tycks tro annat. Gästerna fick på pälsen när de besökte Rydets IP förra säsongen och med nuvarande trupp, som tappat fjolårsesset Rasmus Cronvall, ska Halda Kabils herrar gälla som rejäla underhundar på blåvitt konstgräs. Suverän spiketta!

9. Belgien – Grekland 1

Över till torsdagens meny och en av EM-turneringens favoriter i Bryssel. VM-trean har endast förlorat en fotbollsmatch sedan 2018, det var en tight tillställning på Wembley i höstens Nations League. Att Belgien saknar mittfältskonungen De Bruyne nu är inte nämnvärt i sammanhanget, bredden i “The Red Devils” är sagolik. När Roberto Martínez vänder ut och in på sitt belgiska bygge i vårens VM-kval blev Belarus förintade genom 8-0 på tavlan. Till och med den dubbelt vänsterfotade oduglingen Christian Benteke hittade nätet. Grekland är som bekant inte kvalificerade för EM men medelhavsmännen har repat sig på senare tid. John van’t Schips blåvita skepp löste 1-1 på spansk mark i våras och gnetade sig även till samma resultat när Belgien besöktes i föregående VM-kval. Rensarkrysset ska med.

10. Turkiet – Moldavien 1

Turkarna har valt en lite annorlunda EM-uppladdning. Tätt matchande med stor rotation vid möten mot så svaga lag som möjligt. 2-1 mot Azerbajdzjan följdes av en mållös match mot Guinea. Näst på tur står ett möte i Tyskland mot Moldavien som är ett av kontinentens allra sämsta herrskap. Zlatan och Källströms favoritnation huserade i samma EM-kvalgrupp som Turkiet och fick då spö med 4-0 såväl hemma som borta. På sin senaste utflykt fick moldaverna 8-0 i ändalykten mot Danmark och här finns ingenting att be för. Dunderetta.

11. Ukraina – Nordirland 1

Landslagens sista serenad sjungs ur Andriy Shevchenkos strupe i Dnipro. Ukraina har lirat 1-1 i fyra raka landskamper, att lösa ett sådant kryss borta mot Frankrike i VM-kvalet är imponerande, samma visa i ett akademiskt möte med Bahrain är inte lika iögonfallande. Nordirland har gått mållösa under vårens kvalkrigande, Ian Baracloughs boys kommer närmast från en träningstriumf mot Malta på neutral matta och kommer behöva vässa klorna rejält för att stå emot Shevchenkos stridshingstar. 1X står sig även på stora system.

12. IF Sylvia – Brommapojkarna 2

Åter till Östergötland men denna gång Norrettan i Norrköping. Till Platinumcars Arena anländer seriens odiskutabelt bästa lag. Brommapojkarna är det enda obesegrade laget när nio omgångar summeras. De rödsvarta stockholmarnas 24 fullträffar är bäst i klassen likväl som den defensiva noteringen fyra baljor i fel kasse. Ambivalenta IF Sylvia har torskat två raka duster på östgötskt konstgräs och kan knappast tro på annat mot firma Faraj/Cosic som på egen hand gjort fler mål än hela hemmalaget. Ljuvlig värdespiktvåa.

13. Skövde – Assyriska IK 1

Sista budet hämtas från Bert Karlssons vagga på Schlätta. På tal om ambivalens så är Skövde AIK ensamma om att ännu inte ha lirat någon oavgjord match när Division 1 Södra kliver in i tionde rundan. Det är framför allt bortaspelet som varit ett aber för Tobias Linderoths adepter, på grönt gräs har värdarna vunnit alla kamper utom en. Assyriska IK har endast vunnit en match på hela säsongen och det skedde i premiären för två månader sedan. Att smålänningarna nu saknar sin fältare Dimitrijevic ökar inte chanserna att lösa annat resultat än vid fjolårets möten med västgötarna då Skövde segrade dubbelt. Given startetta.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader                  

1. Tyskland – Danmark x2
2. Nederländ. – Skottland 12
3. England – Österrike 1
4. Frankrike – Wales 1×2
5. Norge – Luxemburg 1x
6. Rumänien – Georgien 1x
7. Linköping – Åtvidaberg 2
8. Onsala – Varbergs GIF 1
9. Belgien – Grekland 1x
10. Turkiet – Moldavien 1
11. Ukraina – Nordirland 1
12. IF Sylvia – BP 2
13. Skövde – Assyriska IK 1

864 rader                     

1. Tyskland – Danmark x2
2. Nederländ. – Skottland 1×2
3. England – Österrike 1
4. Frankrike – Wales 1×2
5. Norge – Luxemburg 1×2
6. Rumänien – Georgien 1x
7. Linköping – Åtvidaberg 2
8. Onsala – Varbergs GIF 1
9. Belgien – Grekland 1x
10. Turkiet – Moldavien 1
11. Ukraina – Nordirland 1x
12. IF Sylvia – BP 2
13. Skövde – Assyriska IK 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Europatipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.