EUROPATIPSET 27/4
System: 96 & 864 rader
SPELSTOPP: 19:59
SPELBOLAG: Svenska Spel

96 rader
1. Real Madrid – Chelsea X2
2. Brentford – Rotherham X2
3. Sunderland – Blackpool 1
4. Accrington – Portsmouth 2
5. AFC Wimble. – Rochdale 12
6. Burton – Fleetwood 2
7. Charlton – Crewe X2
8. Peterborough – Doncaster 2
9. Shrewsbury – Lincoln 1X2
10. Bradford – Salford City 1X
11. Cheltenham – Carlisle 2
12. Exeter – Grimsby 1
13. Forest Green – Barrow 1
Till Europatipset

Veckans Europatips infaller redan på tisdagen och majoriteten av kamperna bevittnas ute på de brittiska öarna där allt från The Championship till League Two hittas på menyn. Först ska dock Champions League-semin mellan Real Madrid och Chelsea synas i sömmarna. Mot 13 gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR! 

⏰ Spelstopp: 19:59

💰 Spiken! – Exeter

Exeter ställs mot jumbon Grimsby och i Playoff-jakten säkrar The Grecians troligen viktiga poäng hemma på Saint James Park. Hämta spikpistolen och skjut in bomb-ettan!

💣 Skrällen! – Doncaster

Doncaster möter ett The Championship-klart Peterborough som troligen inte är på topp denna afton. The Dons har fina minnen från London Road då det senaste besöket slutade med storvinst. Tänkbar skräll att vänta norr om London!

1. Real Madrid – Chelsea X

Chelsea kommer direkt från en derby-viktoria i östra London mot rivalerna West Ham och med en Timo Werner som äntligen fått uppleva nätkänning kan de blåklädda bli farliga på Alfredo di Stéfano i Madrid. Real Madrid tappade viktiga poäng i toppstriden i La Liga efter en mållös historia mot Real Betis och tvingas alltjämt klara sig utan kapten Ramos. Känslan på förhand är att engelsmännen känns vassare för tillfället och bör kunna ge sig själva en fördel inför returen på Stamford Bridge. Ketchupeffekt för tidigare nämnde Werner månne? Hur som helst ratas ettan och X2 spelas i den spanska huvudstaden.

2. Brentford – Rotherham 2

Brentford lyckades med bedriften att slå toppkonkurrenten Bournemouth trots en man mindre på banan i lördags. Med 0-0 läge i matchen synade Pontus Jansson det röda kortet och de flesta trodde nog att “Bina” som konsekvens av detta skulle åka på ett tungt nederlag och därmed tappa mark i toppstriden. Så blev det inte, istället klev fransosen Mbeumo fram och fixade segern för de rödklädda från London som nu är klara för kval till Premier League. Värdarna har alltså inget att spela för, då direktplatsen ovanför redan är säkrad av Ken Semas Watford. Något att spela för har däremot gästande Rotherham som slåss för klubbens existens i The Championship. The Millers har en hög högstanivå och kan inte räknas ut. Med både värdet och motivationen ute till höger åker X2 in tidigt. Alla tecken helst.

3. Sunderland – Blackpool 1

Netflix-kändisarna Sunderland har länge suktat efter en återkomst i The Championship och kommer att få kvalspela för möjligheten denna säsong. The Black Cats har stått för en fin säsong, även om formen dalat på slutet. Stor del av framgången kan tillskrivas målsprutan Charlie Wyke som öst in mål för de rödvita och dessutom klivit fram i viktiga lägen. Gästerna har även de chans att nå kvalspel och har för tillfället den sista Playoff-platsen i fickan, men ska den kunna försvaras behövs troligen poäng på Stadium of Light denna afton. Till cirka 50 procent kan ettan gott singlas på de mindre systemen medan garderingar välkomnas på de större.

4. Accrington Stanley – Portsmouth 2

Playoff-jagande Portsmouth ställs mot ett Accrington Stanley som kommer att placera sig i mitten av League One oavsett hur denna batalj slutar. Det är därför tydligt att gästerna är de som har något att spela för och seger är en nödvändighet mot ett på pappret sämre “Accy”. Tillresta “Pompey” hade gått fyra raka fajter utan seger innan de tog en förlösande sådan mot Bristol Rovers i helgens ligaspel. Irländaren Ronan Curtis agerade hjälte med matchens enda mål och 25-åringen har nu påsat två kamper i följd. Gästerna besitter även högre fotbollskunnande och kommer sannolikt att kämpa hårdare för poängen denna afton. Stabil spiktvåa.

5. AFC Wimbledon – Rochdale 1

Bottenstrid ska utkämpas i utkanten av den engelska huvudstaden där AFC Wimbledon och Rochdale drabbar samman. Gästerna från Manchester-området har inte rosat marknaden i League One denna säsong och riskerar att spela i fjärdedivisionen till hösten. Formen är dock god hos Barry-Murphys tillresta mannar som har tre segrar och en oavgjord i de fyra senaste matcherna. Hoppet lever alltså för The Dale som kommer att bjuda upp till dans då tre poäng mot AFC Wimbledon står högst upp på önskelistan just nu. Två målglada kombattanter möts och med tanke på förutsättningarna är ett oavgjort resultat föga troligt. Läge att dra till med den goe “gubbgarderingen” där endast ettan och tvåan utgör lösningen!

6. Burton – Fleetwood 2

Fleetwood sparkade den gamle retstickan Joey Barton tidigare under säsongen och tog istället in Simon Grayson som tränare. Sedan dess har resultaten varit blandade, men i gästernas trupp finns trots allt skickliga spelare som Barrie McKay, Jordan Rossiter och Callum Camps. Det är inget snack om att besökande The Cod Army är det bättre sällskapet på Pirelli Stadium denna kväll, och eftersom inget av lagen har något att spela för så hålls bortasegern som det troligaste scenariot. Burton har endast mäktat med att ta en poäng och göra två mål framåt i sina tre senaste matcher och ser ut att ha tankarna på nästa säsong redan nu. Till cirka 30 procent är tvåan en lysande chansspik!

7. Charlton – Crewe X

Det går trögt i League One för Charlton som ser ut att kunna gå miste om en återkomst till The Championship. Stjärnan Jayden Stockley brände straff i helgens 0-1-förlust mot topplaget Peterborough och när det nu är dags för kamp på hemmaarenan The Valley igen så är det mittenlaget Crewe som kommer på besök denna gång. Gästerna från Cheshire har sett fina ut i de två senaste matcherna, där de bland annat 2-0-slagit Fleetwood Town, och kommer garanterat att försöka ställa till med oreda i London denna afton. Ett skakigt hemmalag väntas få bekymmer och den hårt betrodda ettan skippas helt. X2.

8. Peterborough – Doncaster 2

Peterborough är klara för spel i The Championship och det spelar därför ingen större roll hur det går i mötet med Doncaster. Besökande The Dons har glada minnen från London Road, som är arenan för kvällen, då laget reste hem med en 3-0-seger efter sitt senaste besök. Även om Andy Butlers mannar inte rosat marknaden den senaste tiden så är det inte helt otänkbart att de kan göra om bedriften mot ett hemmalag som troligen har tankarna på nästa säsong i andradivisionen redan nu. Supervärde uppstår högerut där tvåan i skrivande stund streckas under tio procent. Den modige provar chansspika längst ute till höger, medan den som inte vågar gå så långt kastar in krysset som sällskap.

9. Shrewsbury – Lincoln 1

Lincoln åkte på en blytung förlust mot serieledarna Hull i lördags efter att ha gett bort en straff i matchens slutminuter. Surt sa räven, men mycket talar ändå för att det blir positivt kval ändå för The Red Imps, som stärker sin topp 6-position om de lyckas ta poäng mot Shrewsbury. Hemmahörande The Shrews trivs dock mot kvällens antagonister när de möts på Greenhouse Meadow, som är platsen för denna batalj. Faktum är att värdarna tagit poäng (två segrar och en oavgjord) mot gästerna i tre av de fyra senaste fajterna i Shropshire. Inled streckandet till vänster där värdet finns och fortsätt måla så länge plånboken tillåter.

10. Bradford – Salford City X

Dags att lämna den engelska tredjedivisionen och fortsätta vidare nedåt i seriesystemet när fina League Two nu står på menyn. Bradford har usel form för tillfället vilket fyra raka förluster vittnar om. Mot tillresta lejon som jagar kvalspel agerar värdarna rättvist underhundar på förhand. Det som dock talar för Truemans hemmalag är att gästernas nyckel-irländare Richard Towell visades ut i lagets senaste match mot Mansfield och är således avstängd i denna batalj. Värdarnas usla formkurva leder till att de också ges lågt förtroende på kupongen, men med tanke på gästernas tunga avbräck samt att det även slutade oavgjort senast lagen möttes på Valley Parade så blir 1X den spelvärda melodin i match 10.

11. Cheltenham – Carlisle 2

Serieledarna i League Two, Cheltenham, är klara för spel i League One nästa säsong och ställs mot ett Carlisle som ännu har chans att nå topp 7, vilket skulle innebära kval uppåt. Det är därför rimligt att förvänta sig att gästerna orkar ge lite mer i denna fight, då mer står på spel för The Blues, som de kallas i folkmun. Irländske stjärnan Kayode gjorde mål i 1-1 matchen mot Harrogate senast och kan bli livsfarlig på nytt denna kväll. Svenska folket stirrar sig onekligen blinda på tabellen och skickar ut frikostigt med förtroendet till vänster. När storkovan finns i sikte är det läge att att utelämna alla tecken förutom den svalt betrodda tvåan som i skrivande stund kläs med ynka 15-20 procent. Läcker spik!

12. Exeter – Grimsby 1

Kupongens bästa spik hittas på Saint James Park i Exeter där tabelljumbon Grimsby står inför en tuff uppgift. Värdarna brukar trivas mot kvällens motståndare och vann i överlägsen stil senast kombattanterna ställdes mot varandra. Hemmahörande The Grecians har, inför de tre sista omgångarna, chans att nå Playoff till League One medan Paul Hursts tillresta mannar har kniven mot strupen. Mot stjärnor som Taylor och Bowman på hemmasidan skvallrar magkänslan om att bortalaget kan få svårt att räcka till i Devon denna kväll. Hämta släggan och banka in bomb-ettan!

13. Forest Green – Barrow 1

Vi går slutligen i mål i Nailsworth där mötet mellan Forest Green och Barrow ska synas i sömmarna. Hemmahörande FGR är betydligt mer framgångsrika än gästerna från Barrow-in-Furness denna League Two-säsong och Jimmy Balls manskap på hemmasidan seglar mot kval upp till League One om sjätteplatsen kan försvaras i de tre sista omgångarna. Två 0-0-matcher oroar dock en aning och walesiske strikern Aaron Collins som ska stå för målproduktionen hos värdarna har bevisligen haft svårt att hitta nätet den senaste tiden. Mot kvällens besökande bottengäng uppstår dock en fin möjlighet till islossning. Hemmasegern är högst sannolik och ettan lämnas allena trots hög streckprocent.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader

1. Real Madrid – Chelsea x2
2. Brentford – Rotherham x2
3. Sunderland – Blackpool 1
4. Accrington – Portsmouth 2
5. AFC Wimble. – Rochdale 12
6. Burton – Fleetwood 2
7. Charlton – Crewe x2
8. Peterborough – Doncaster 2
9. Shrewsbury – Lincoln 1×2
10. Bradford – Salford City 1x
11. Cheltenham – Carlisle 2
12. Exeter – Grimsby 1
13. Forest Green – Barrow 1

864 rader

1. Real Madrid – Chelsea x2
2. Brentford – Rotherham 1×2
3. Sunderland – Blackpool 1×2
4. Accrington – Portsmouth 2
5. AFC Wimble. – Rochdale 12
6. Burton – Fleetwood 2
7. Charlton – Crewe x2
8. Peterborough – Doncaster x2
9. Shrewsbury – Lincoln 1×2
10. Bradford – Salford City 1x
11. Cheltenham – Carlisle 2
12. Exeter – Grimsby 1
13. Forest Green – Barrow 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Europatipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 26 april, 2021