Expekt

Balansen i Englands lag verkar vara ett problem. Förbundskaptenen Gareth Southgate uttalar sig om situationen i startelvan efter 1-1 mot Danmark.
– Det blir annorlunda, säger han på presskonferensen.

Under torsdagen spelade England oavgjort mot Danmark (1-1). Det var Englands fjärde poäng i EM på två matcher, men där guldfavoriten inte imponerat hittills. Ett problem har varit balansen och det centrala mittfältet. Trent Alexander-Arnold fick starta för England bredvid Declan Rice, men byttes ut efter 54 minuter mot Conor Gallagher. Englands förbundskapten Gareth Southgate medger att just det centrala mittfältet har varit ett problem, både nu och förr i tiden.

– Utan Declan Rice vet jag inte var vi hade varit här och nu. Vi har jobbat med mittfältssituationen i 7-8 år nu. Vi hade inte Kalvin Phillips eller Hendo (Jordan Henderson) tillgängliga in hit, så det är absolut en situation som vi håller på att jobba med, säger Gareth Soutghate på presskonferensen efter 1-1 mot Danmark.

Förbundskaptenen medger att situationen på vänsterbacken också skapar problem i spelet och i balansen. Där Luke Shaw inte varit tillgänglig för spel under de första omgångarna.

– Det blir annorlunda när du saknar din bästa vänsterback. Med det sagt är det inget ont att säga om Kieran Trippier. Han gör ett bra jobb och jobbar stenhårt över linjerna för oss i varje match, men det är klart att det förstör balansen lite att ha en högerfotad vänsterback istället för en vänsterfotad, säger Southgate.

EM-fotboll.se är ackrediterad media under Fotbolls-EM 2024 och var på plats i Frankfurt för presskonferensen.

Uppdaterad 20 juni, 2024