Foto: Bildbyrån

Han ledde Sverige till en VM-kvartsfinal och blev även lagets bästa målskytt i turneringen. Men nu ser Andreas Granqvist slutet på sin landslagskarriär.
– Jag håller på till EM 2020. Sen kastar jag skorna, säger han till Sportbladet.

Under sina drygt 13 år i A-laget har det hittills blivit 81 matcher och 9 bollar i mål från 33-åringen. Klubbmässigt återvände han till Sverige och Helsingborg i höstas efter att ha spelat i såväl den ryska som italienska och nederländska ligan.

Under 2019 finns 10 EM-kvalmatcher inplanerade, som i sin tur kan leda direkt till EM eller ytterligare kval genom Nations League-playoffen om drygt ett år. Skulle resan inte räcka hela vägen till EM kan tiden i laget ta slut reda då. Han hintar i sin intervju med Sportbladet om att det även finns andra spelare som kan komma att avrunda sin tid i den blågula tröjan.
– Vi har ju Mikael Lustig och Marcus Berg som är 86:or och Gustav Svensson som är 87:a. Där är några som aktuella att sluta. Jag vet inte vad de bestämmer sig för. Sebastian Larsson tror jag är ganska bestämd att han hoppar av efter 2020

Jakten på en ny kapten

Med kaptensbindeln runt armen har Granqvist blivit ett välkänt ansikte i den svenska truppen. Den stora frågan är nu vem som kan få möjligheten att ta över rollen efter honom.

Uppdaterad 16 oktober, 2023