Foto: Bildbyrån

Sverige fick en tuff lottning i Nations League. Sverige blev lottade i grupp A3 tillsammans med Portugal, Frankrike och Kroatien.

Sverige som förra gången vann B-gruppen i Nations League och således avancerade upp till A-divisionen får möta Portugal, Frankrike och Kroatien i höstens upplaga. Vinnaren i Nations League gruppen tar sig vidare till finalspelet som spelas mellan den 2-6 juni 2021.

Frankrike – De regerande världsmästarna Frankrike väntar för Sverige i öppningsmatchen i Nations League. Frankrike ligger tvåa på världsrankingen och har ett komplett lag som ses som en av favoriterna i årets EM-turnering. Senaste gången Sverige möte Frankrike var i VM-kvalet 2018 på Friends Arena när Ola Toivonen avgjorde med sitt 2-1 mål i den 93e matchminuten.

Portugal – Vann den första upplagen av Nations League och har storstjärnan Cristiano Ronaldo i laget. Senaste gången lagen mötes var i en landskamp var under 2017 när Sverige besegrade Portugal med 3-2 på bortaplan. I den matchen gjorde Viktor Claesson två mål.

Kroatien – Förlorade VM-finalen 2018 mot Frankrike och är rankade på 6e plats på världsrankingen. Senaste gången Sverige spelade mot Kroatien blev det vinst med 3-1 på bortaplan sedan Zlatan Ibrahimovic gett Sverige ledningen och Sebastian Larsson gjort två mål i andra halvlek.

Så här beskriver Janne Andersson lottningen till svenska fotbollsförbundshemsida:

– Det är en tuff lottning. Men det visste vi ju redan innan att det skulle bli. Det finns inga dåliga lag i A-gruppen. Samtidigt ska det bli en härlig utmaning att få testa oss mot några av Europas och världens bästa lag.

Sveriges spelschema i Nations League

5 sep 20.45:  Sverige-Frankrike

8 sep 20.45:  Sverige-Portugal

9 okt 20.45:  Kroatien-Sverige

12 okt 20.45: Portugal-Sverige

12 nov 20.45: Sverige-Kroatien

15 nov 20.45: Frankrike-Sverige

Övriga grupper Nations League division A

A1: Nederländerna, Italien, Bosnien & Hercegovina, Polen

A2: England, Belgien, Danmark, Island

A4: Schweiz, Spanien, Ukraina, Tyskland

 

Uppdaterad 8 februari, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play