Expekt

Uppdaterad 25 oktober, 2023

Lionel Messi, en av fotbollens mest framstående spelare, har haft en framgångsrik karriär fylld med otaliga prestationer och utmärkelser. En av de mest prestigefyllda titlarna en fotbollsspelare kan vinna är UEFA Champions League, och Messi har inte varit främmande för denna framgång.

Lionel Messis Champions League-segrar

Lionel Messi har vunnit Champions League fyra gånger i sin karriär, alla med FC Barcelona. Hans första seger kom 2006, följt av ytterligare vinster 2009, 2011 och 2015.

2006: Första Champions League-segern

Messis första seger i Champions League kom 2006 när Barcelona besegrade Arsenal i finalen. Trots att Messi inte spelade i finalmatchen på grund av en skada, spelade han en viktig roll i Barcelonas framgångsrika kampanj genom säsongen.

2009: Andra Champions League-segern

2009 var ett fantastiskt år för Messi och Barcelona. De besegrade Manchester United i finalen med Messi som gjorde ett av målen i deras 2-0-seger. Han var turneringens toppmålskytt med nio mål.

2011: Tredje Champions League-segern

Barcelona och Messi lyckades återigen vinna Champions League säsongen 2010/2011. De besegrade återigen Manchester United i finalen, denna gång med en 3-1-seger. Messi var återigen en central figur i Barcelonas framgång och var turneringens toppmålskytt med tolv mål. Den sista fullträffen kom just i CL-finalen där han stod bakom lagets andra mål.

2015: Fjärde Champions League-segern

Messis fjärde och hittills sista seger i Champions League kom 2015. Barcelona besegrade Juventus i finalen med en 3-1-seger. Messi spelade en viktig roll i Barcelonas framgång, även om han inte gjorde något mål i finalmatchen. Däremot kunde han dela skytteliga-segern med klubbkamraten Neymar och rivalen Cristiano Ronaldo som alla gjorde tio mål under CL-säsongen.

Messi och Champions League: En framstående karriär

Lionel Messi har haft en framstående karriär i Champions League. Hans fyra segrar vittnar om hans talang och hans bidrag till FC Barcelonas framgång. Han har varit en konsekvent högpresterande spelare i turneringen, ofta som toppmålskytt och alltid som en central figur i Barcelonas framgång.

Inför säsongen 2021/2022 lämnade Messi Barcelona på grund av klubbens ekonomiska problem och har sedan fortsatt sin karriär i Paris Saint-Germain och Inter Miami. Det återstår att se om han kommer att lägga till fler Champions League-titlar till sin imponerande samling av utmärkelser. Oavsett vad framtiden håller, kommer Lionel Messis fyra Champions League-segrar alltid att vara en del av hans arv som en av fotbollens största spelare.