Expekt

Uppdaterad 25 oktober, 2023

Manchester City är ett av de mest framstående fotbollslagen i England och har haft en betydande inverkan på den internationella fotbollsscenen. Trots deras framgångar på hemmaplan, har deras prestationer i UEFA Champions League varit något begränsade. I den här artikeln kommer vi att granska hur många gånger Manchester City har vunnit den prestigefyllda Champions League-titeln.

Manchester Citys historia i Champions League

Manchester City gjorde sin debut i Champions League under säsongen 2011-2012. Sedan dess har laget regelbundet kvalificerat sig till turneringen, tack vare sina starka prestationer i den engelska Premier League. Trots att ha nått kvartsfinalen och semifinalen flera gånger, har klubben haft svårt att ta sig hela vägen till finalen. Men vid två försök har Man City nått CL-final och vid ett av tillfällena har man vunnit.

Manchester Citys framgångar och utmaningar

Manchester City har haft en rad framgångar i Champions League, inklusive att ha nått semifinalen 2016 och kvartsfinalen flera gånger. Deras näst bästa prestation kom under säsongen 2020-2021, när de nådde finalen för första gången i klubbens historia. Där förlorade man dock finalen. Den stora framgången kom sedan 2022/23 när Rodri avgjorde finalen mot italienska Inter vilket gav Manchester City klubbens första Champions League-titel. Finalen spelades i Istanbul.

Manchester Citys första Champions League-final

Säsongen 2020-2021 markerade en milstolpe för Manchester City, då de nådde Champions League-finalen för första gången. De ställdes mot Chelsea, ett annat engelskt lag, i finalen som hölls i Porto, Portugal. Trots en stark prestation från Manchester City, var det Chelsea som gick segrande ur striden, med en 1-0 seger.

Antalet Champions League-titlar för Manchester City

Manchester City har vunnit Champions League en gång, säsongen 2022/23. Men många tror att klubben, åtminstone så länge Pep Guardiola är kvar på tränarbänken, har stora chanser att vinna turneringen igen.