Expekt

Lionel Messi har med stor sannolikhet gjort sin sist Champions League-match i karriären. Så hur många mål gjorde Messi i Champions League? Har Messi gjort fler mål än Cristiano Ronaldo i Champions League? Nedan går vi igenom stjärnans siffror.

Det har varit en lång era för fotbollsälskare i världen, en era som nu kan ha tagit slut. Efter flytten till USA i somras lämnade en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, Lionel Messi, den största fotbollsscenen. I 18-19 år har Messi förgyllt många tisdagar och onsdagar i svenskars tv-soffor och i soffor runt om i Europa. För de som inte följt La Liga till vardags så har veckomatcherna i Champions League blivit höjdpunkten på veckan för att se en av världens bästa spelare genom tiderna flyta runt i en fotbollströja. Lionel Messi har varit dominant på högsta världsnivå och i och med sitt stora målskytte har han bidragit till fyra CL-titlar för ”sitt” FC Barcelona. Men hur många mål blev det för Lionel Messi i Champions League?

Gjorda mål i CL: Leo Messi

Den argentinske superstjärnan, som spenderade största delen av karriären i FC Barcelona, var en givande spelare i tre av Barcelonas fem CL-titlar men har totalt fyra Champions League-titlar på CV:t med seger 2005/06 som 19-åring följt av ytterligare tre CL-segrar 2008/09, 2010/11 och 2014/15. Under alla dessa säsonger och övriga Champions League-säsonger med sitt Barcelona stod Lionel Messi för totalt 120 mål på 149 matcher. Efter en tvångsflytt från Barcelona hamnade Messi sedan i franska Paris Saint-Germain (PSG) där han stod för nio CL-mål på 14 matcher.

Detta innebär att Lionel Messi har gjort totalt 129 Champions League-mål på 163 matcher i Europas största klubblagsturnering. Med sina 129 mål är Lionel Messi näst bäst i CL-historien. Den enda som har slagit Messi i antal mål är hans, under karriären, rival i portugisen Cristiano Ronaldo. Den tidigare Manchester United- och Real Madrid-stjärnan har bombat in totalt 140 mål på 183 CL-matcher för tre olika klubbar.

Frågan återstår om det kommer att bli några fler mål för Messi. Argentinaren spelar nämligen sin fotboll i USA och Inter Miami till vardags där han lyfter ligans (MLS) högsta lön. Men en sak som är säker är att Messi och Ronaldo, som tävlat om priset som världens bästa fotbollsspelare i över ett årtionde, kan sitta kvar ganska länge i toppen av Champions Leagues historiska skytteliga. Robert Lewandowski är den aktiva spelare som ligger närmast i skytteligan men norrmannen Erling Haaland är nog den rimligaste utmanaren till topp två-placeringarna med det bästa målsnittet bland toppspelarna och med en 21:a plats redan som 23-åring och med endast ett 30-tal matcher på kontot.

Flest gjorda mål i Champions League

Anno 20 oktober 2023. De fetstilta är fortsatt aktiva i Europaspel och mest troligt de som kan avancera på listan. 

 1. Cristiano Ronaldo, 140 mål
 2. Lionel Messi, 129
 3. Robert Lewandowski, 92
 4. Karim Benzema, 90
 5. Raul, 71
 6. Ruud van Nistelrooy, 56
 7. Thomas Müller, 53
 8. Thierry Henry, 50
 9. Alfredo Di Stefano, 50
 10. Zlatan Ibrahimovic, 48
 11. Andriy Schevchenko, 48
 12. Eusebio, 46
 13. Filippo Inzaghi, 46
 14. Mohammed Salah, 44
 15. Didier Drogba, 44

…18. Kylian Mbappé, 41
…21. Erling Haaland, 35