Nu går startskottet för det Europeiska F17-mästerskapet i fotboll som den här gången tar plats på svensk mark. På Malmö IP och Klostergårdens IP i Lund kommer framtidens stjärnor nu göra upp om den femtonde titeln.

För Sverige blir detta den tredje upplagan som man medverkar i, där 2013 års debut ledde till ett silver. Förra sommaren tog däremot äventyret slut redan i gruppspelet och nu hoppas man kunna ta sig längre än så.

För Sverige är detta ett mycket efterlängtat värdskap. Ursprungligen skulle turneringen spelas här redan år 2020, men av förklarliga skäl ställdes den turneringen in på grund av pandemin. Nu är det nya tag och de åtta landslagen hoppas på ett stort intresse för matcherna. Regerande mästarna Frankrike, samt Tyskland som vann de två tidigare upplagorna, har inte kvalificerat sig till årets upplaga. Dock finns Spanien, laget med näst flest titlar på U17-sidan, med bland lagen.

En extra morot som finns i årets upplaga är att de tre lag som intar pallposition även är klar för spel i U17 VM som i slutet av året arrangeras i Dominikanska Republiken.Något som det svenska laget aldrig tidigare lyckats göra.