Söndagens möte mellan Montenegro och Sverige var viktig för bägge lagen. Efter att Österrike besegrat Ryssland tidigare under dagen hade Sverige god chans att sticka ifrån i tabellen, samtidigt som Montenegro kunde plocka viktiga poäng för att ta in på Ryssland. Med startelvan som bestod av Pierre Bengtsson, Erik Johansson, Alexander Milosevic, Oscar Wendt, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Erkan Zengin, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg och Andreas Isaksson i mål kunde Sverige plocka tre otroligt viktiga poäng för att utöka glappet mot Ryssland som nu ligger fyra poäng efter i tabellen.

Men inledningen av matchen var inte så stark från det svenska laget. Montenegro kunde däremot skapa flera bra lägen för mål, men lyckades dock aldrig få bollen förbi Isaksson. Efter drygt en halvtimme spelad lade dock det svenska laget i en ytterligare växel som verkligen gav utdelning.

Marcus Berg kunde efter 38 minuter nicka in matchens första mål efter en passning från Albin Ekdal. Publikens jubel han knappt lägga sig förrän Zlatan Ibrahimovic bara minuter senare satte bollen i mål på nytt. Efter ytterligare fyra minuter rullade bollen ytterligare en gång i mål tack vare Ibrahimovic.
– Skönt och jätteviktigt för oss förstås. Vi kom inte riktigt in i det de första 25-30 minuterna men sen kunde vi slappna av och släppa ut lite bättre, sade Marcus Berg till Svenskfotboll.se i halvtidsvilan.

Andra halvleken bjöd endast på ett mål och detta från besökarna. Dejan Damjanović gjorde detta genom en straff som Isaksson inte kunde rädda. Däremot fick han göra ett flertal räddningar i övrigt under den andra halvleken.

Det svenska herrlandslaget har nu ett sommaruppehåll utan några matcher och står igen tillsammans på plan i september när man spelar nästa kvalmatch. Då väntar Ryssland på bortaplan. Dock blir vi här utan Kim Källström som i slutet av matchen drog på dig ett gult kort.
– Trist, en match jag verkligen sett fram emot att spela och att få komma dit och trycka ner dem i skorna. Men sån är fotbollen, nån annan får komma in och göra jobbet, sade han om det hela.

Uppdaterad 6 oktober, 2021