Expekt

Foto: Bildbyrån

Ikväll sker Sveriges sista bortamatch i årets upplaga av Nations League och detta då mot det turkiska landslaget. När lagen möttes tidigare under hösten på Friends Arena hade Sverige ledningen in i det sista, men under slutminuterna lyckades motståndarna göra två mål och på så sätt vinna matchen.

Sedan truppen togs ut av Janne Andersson har Pontus Jansson fått lämna återbud efter att han stukade foten under en match i Premier League. Istället tillkommer Mattias Svanberg in i truppen och gör i och med det premiär i A-landslaget.

Poäng otroligt viktiga för båda lagen

Poäng ikväll är otroligt viktigt för laget för att ha en möjlighet att hålla sig kvar i division B, men även för seedningen till EM-kvalet som sker i december. Turkiet står just nu på 3 poäng och Sverige har i sin tur endast fått med sig en poäng ifrån sina två tidigare matcher. Slutar kvällens match oavgjort hamnar lagen på 4 respektive 2 poäng, vilket gör att en seger mot Ryssland på tisdag är ett måste för Sverige. Skulle man istället vinna redan ikväll är andraplatsen i gruppen säkrad och ytterligare tre poäng mot Ryssland skulle istället kunna ta laget till en gruppseger. För Turkiets del är poäng ikväll i sin tur en försäkran om att man håller sig kvar i ligan och även får fördel i den stundande lottningen.

Kvällens match drar igång klockan 18:00 svensk tid och går att följa i TV4 eller hos C More.

Sofie Hansson

Uppdaterad 6 oktober, 2021