Expekt

Äntligen dags för svensk EM-premiär, en match som laget längtat otroligt länge efter. Motståndet blir det tuffaste i gruppspelet och därmed är det mycket som står på spel ikväll. 

– Vi har nått en punkt där vi vet att vi kan slå vilket lag som helst, så nu behöver vi bara fokusera på vår egen spelidé. Det visar styrka att vi har nått den här punkten, säger Linda Sembrant till UEFAs reporter inför matchen.

Såväl Sembrant som Stina Blackstenius är tillbaka i träning tillsammans med det övriga laget och målet är att de kommer återfinnas på planen i någon form. Mest troligt så kommer de ej ingå i Gerhardssons startelva, men kan mycket väl stå för inhopp när energin hos startelvan börjar ta slut.

Som Peter Gerhardsson berättat under veckans presskonferenser så håller laget på startelvan ända in i det sista. Att Hedvig får lov att vakta mål i denna ack så viktiga match är nog ganska så självklart, men i övrigt är det mycket som inte är helt självklart kring laguppställningen. Kan det bli så att Rytting Kaneryd från chansen från start efter hennes fenomenala inhopp mot Brasilien?

Möjlig startelva för Sverige:

Lindahl – Andersson, Eriksson, Ilestedt, Glas – Seger, Asllani, Angeldahl – Rolfö, Hurtig, Rytting Kaneryd

Vad säger oddsen?

Sverige är ett lag i mycket fin form och detta syns även i spelbolagens analyser. Samtliga av de bolag som vi tittat på visar odds till svensk favör, men det är samtidigt inte många punkter som skiljer lagen åt.

 

Vad säger statistiken?

Tio vinster, fem oavgjorda och sju förluster är resultaten av lagens tidigare möten. Sverige har en mängd fina vinster mot Nederländerna, men de tre senaste mötena har dessvärre slutat i förlust. De två senaste har dessutom varit i just mästerskaps-sammanhang. Kan revansch-suget efter uttågen i såväl EM 2017 som VM 2019 räcka för att besegra de regerande mästarna? Detta återstår att se.

Var sänds matchen?

Mötet visas i TV4 och hos C More, där sändningen drar igång redan klockan 20:00. Avspark äger dock rum först klockan 21:00 svensk tid.