Expekt

Rumänien och Nederländerna är lagen som gör upp mot varandra i den näst sista åttondelsfinalen i fotbolls EM 2024. Ta del av alla detaljer du behöver ha koll på inför mötet här nedan.

På Allianz Arena i München sker avspark klockan 18:00 i en kamp där båda lag kan nå ett mycket efterlängtat avancemang. Rumänien har inte varit i ett mästerskaps-slutspel sedan EM 2000 då resa tog slut direkt i kvartsfinal. Enda gången som laget lyckats vinna en match i ett slutspel var under VM 1994 då de eliminerade Argentina i åttondelsfinal. Nederländerna brukar i sin tur ta sig långt, men har haft det svårt i sina två senaste Europamästerskap som slutat med exit i just åttondelsfinal och gruppspel.

Var sänds Rumänien mot Nederländerna?

Sveriges Television visar dagens åttondelsfinal, där försnacket inled i SVT1 redan en timme innan avspark. Först klockan 17:55 flyttar sändningen över till SVT1 där matchen och eftersnacket visas. Det går även bra att streama hela sändningen i SVT Play.

Kommentatorer, experter och programledare

André Pops finns som vanlig i EM-studion tillsammans med några av sina kollegor. Kommenterar matchen gör Ola Bränholm och Hanna Marklund.

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM

Rumänien leds av Edward Iordănescu, som varit förbundskapten sedan början av 2022. Detta är en roll som även hans pappa, Anghel Iordănescu, haft under många år.

Även Nederländerna har en relativt ny förbundskapten i Ronald Koeman, som tillträdde rollen i början av förra året. Det här är hans första stora mästerskap med laget

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024

Det är den tyske domaren Felix Zwayer som dömer matchen. Han fanns även på planen i gruppspelsmötena mellan Italien och Albanien samt Turkiet och Portugal.

Favoritskap och odds

Utifrån oddsen hos Nya Expekt är Nederländerna stora favoriter i mötet med vinnaroddsen 1.43. Hela nio gånger pengar delas ut om Rumänien istället skulle gå segrande ur mötet på ordinarie tid. Det ser även ut att bli ett möte med få mål så oddsen för under 0.5 mål ligger på 1.84.

Expekt
  • Upp till 1 500 kronor i matchat gratisspel

  • Om. krav: Utan omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

Resultat i gruppspelet

Rumänien

17 juni:
Rumänien – Ukraina, 3-0

22 juni:
Belgien – Rumänien, 2-0

26 juni:
Slovakien – Rumänien, 1-1

Nederländerna

16 juni:
Polen – Nederländerna, 1-2

21 juni:
Nederländerna – Frankrike, 0-0

25 juni:
Nederländerna – Österrike, 2-3

Uppdaterad 2 juli, 2024