Expekt

Spanien och Frankrike spelar EM-semifinal i fotbolls EM 2024. Matchen tar plats på Allianz Arena i München. Nedan listar vi allt du behöver veta inför tungviktsmötet i Tyskland.

Tisdagen den 9 juli är startskottet för semifinalerna i EM 2024 där det nu bara återstår tre matcher i mästerskapet. Mästerskapets bästa lag återstår och först ut är två tungviktare i form av Spanien och Frankrike som båda jagar nya EM-guld. Men först krävs alltså en finalplats, där många tror och hoppas på en högkvalitativ tillställning som dock kan bli målsnål enligt vissa experter.

Spanien saknar två spelare på grund av avstängning i form av Dani Carvajal och Robin Le Normand. Frankrike saknar inga.

Var sänds Frankrike mot Spanien?

Semifinalen sänds på TV4 och i TV4 Play, tisdagen den 9 juli, med avspark 21:00 (sändningen startar 20:00). Pär Lernström tar emot i studion på hemmaplan, och hjälper sina experter och kommentatorer på plats. Kan du inte se matchen via kanalerna så finns här en lista på restauranger och pubar som sänder fotbolls-EM.

Kommentatorer, experter och programledare

Pär Lernström är programledare för studion som inleds 20:00. Tillsammans i studion på hemmaplan har han experterna Vicki Blommé och Siavoush Fallahi. Kommentatorer för matchen är Lasse Granqvist och Jens Fjellström.

Slutspelsträd

Laddar...

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM.

Spanien leds av Luis de la Fuente.

Frankrike leds av Didier Deschamps.

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024.

Slovenen Slavko Vincic blåser i pipan. En domare som inte fick döma någon kvartsfinal.

Favoritskap och odds

Spanien ligger som små favoriter i mötet, med odds på 2.75 gånger pengarna på spansk seger hos Nya Expekt. Oddsen för oavgjort är 2.90 under ordinarie tid och fransk seger ger 3.20 gånger insatsen hos Expekt. Registrera dig enkelt hos Expekt.

Vilka kan Spanien eller Frankrike möta i final?

Vinnarna i semifinalen möter vinnarna i den andra semifinalen: Nederländerna eller England. Finalen spelas söndagen den 14 juli.

Uppdaterad 9 juli, 2024