Expekt

Spanien och Georgien spelar EM-åttondelsfinal 2024 i Köln. Nedan listar vi allt du behöver veta inför söndagskvällens drabbning.

Spanien och Georgien ingår i ett spännande möte i EM-åttondelsfinal nummer fyra, som spelas söndagen den 30 juni med avspark 21:00. Spanjorerna är extremt stora favoriter och allt annat än en spansk seger är en superskräll, då Georgien spelar sitt allra första mästerskap någonsin.

Georgien saknar Anzor Mekvabishvili på grund av avstängning. Spanien har samtliga spelare tillgängliga.

Var sänds Spanien mot Georgien?

Åttondelsfinalen sänds på TV4 och i TV4 Play, söndagen den 30 juni, med avspark 21:00 (sändningen startar 20:00). Frida Nordstrand tar emot i studion på hemmaplan, och hjälper sina experter och kommentatorer på plats. Kan du inte se matchen via kanalerna så finns här en lista på restauranger och pubar som sänder fotbolls-EM.

Kommentatorer, experter och programledare

Frida Nordstrand är programledare för studion som inleds 20:00. Tillsammans i studion på hemmaplan har hon experterna Astrit Ajdarevic, Albin Ekdal och Siavoush Fallahi. Kommentatorer för matchen är Adam Pinthorp och Olof Mellberg.

Slutspelsträd

Laddar...

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM.

Spanien leds av Luis de la Fuente sedan tidiga 2023.

Georgien leds av fransmannen Willy Sagnol sedan tidiga 2021.

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024.

Fransmannen Francois Letexier blåser i pipan.

Favoritskap och odds

Spanien ligger som väldigt stora favoriter i mötet, med odds på 1.20 gånger pengarna på spansk seger hos Nya Expekt. Oddsen för oavgjort är 7.50 under ordinarie tid och georgisk seger ger 17.00 gånger insatsen hos Expekt. Registrera dig enkelt hos Expekt.

Vilka kan Spanien eller Georgien möta i kvartsfinal?

Vinnarna i åttondelsfinalen mellan Spanien och Georgien får möta Tyskland i kvartsfinal den 5 juli.