Uppdaterad 8 februari, 2021

Foto: Bildbyrån

Det svenska landslaget ska idag 5/9 kliva in i Nations League säsongen 2020/2021. I premiärmatchen väntar inga mindre än världsmästarna från 2018 Frankrike. Matchen spelas på Friends Arena och avsparkstiden är 20.45. 

Sverige tog i och med sin gruppseger i Nations League B klivet upp i A turneringen. Där samlas de högst rankade lagen vilket har gjort att Sverige har namnat i en riktigt tuff grupp. Tillsammans med Frankrike så är även VM-silvermedaljörerna Kroatien och Portugal som vann Nations League senast även med i gruppen.

För att ta sig vidare från gruppspelet till slutspel så krävs det att man kommer etta i gruppen vilket kommer vara en svårnöt att knäcka för Sverige.

Först ut för Sverige är alltså hemmamötet med Frankrike. Sverige kommer till den här matchen som underdogs. Frankrike har ett stjärnspäckat lag som kryllar av spelare i absoluta toppen. Men vi ska absolut inte räkna bort Sverige som speciellt på hemmaplan de senaste åren visat upp ett stabilt spel.

Sverige och Frankrike har inte mött varandra allt för många gånger genom åren. Senast lagen möttes var 2017 i VM-kvalet. På hemmaplan för Sverige blev det då seger med 2-1 efter att Ola Toivonen avgjorde på övertid.

Inför det här mötet så är det många som velat se våra svenska talanger få speltid då främst i form av Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Men av rapporter att döma så kommer Janne Andersson ställa upp med i stort sett samma elva som spelade den avgörande EM-kval matchen mot Rumänien. Detta gör alltså att Kulusevski och Isak får börja på bänken.

Sveriges startelva mot Frankrike om inga sena ändringar sker är följande;

Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Pontus Jansson, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quison.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här