Sverige vann med 2-0 mot Finland i januariturnéns första match. Christoffer Nyman och Joel Asoro blev svenska målskyttar i segern.

Under måndagskvällen spelades januariturnéns första match i Portugal där Sverige tog emot Finland. Janne Andersson formerade en ung och oerfaren startelva i sammanhanget, med många landslagsdebutanter.

Precis som det brukar se ut under denna period (utanför säsong) så var matchen något uddlös. Sverige och Finland turades om i bollinnehavet under första halvlek och inte alltför många chanser skapades. I den 38:e matchminuten bröts dock det mållösa läget. Janne Anderssons tidigare guldhjälte från IFK Norrköping, Christoffer ”Totte” Nyman, bröt sig loss från två finska försvarare och sköt dit 1-0 för Sverige i det närmsta hörnet.

I den andra halvleken fortsatte den målsnåla tillställningen, där lagen var fortsatt jämna i sina aktioner. Yasin Ayari, Moustafa Zeidan och ”Totte” Nyman var några av spelarna som stack ut för svensk del. Trion var också bland några av spelarna som byttes ut i andra halvlek, där Janne Andersson ville testa fler nya ansikten i landslagströjan.

Ett av de ansikten som kom in var Djurgårdens forward Joel Asoro. Den vindsnabbe anfallaren var påpasslig i den sista spelminuten när han utnyttjade ett finskt misstag och sprang sig fri för att göra 2-0 för Sverige, något som blev slutresultatet.

På torsdag väntar möte med Island för Sverige i nästa match i Algarve.

Så startade Sverige

Leopold Wahlstedt

André Boman, Victor Eriksson, Hjalmar Ekdal, Noah Persson

Alexander Bernhardsson, Hugo Larsson (ut ’68), Samuel Gustafson (ut ’82), Yasin Ayari (ut ’82)

Moustafa Zeidan (ut ’68), Christoffer Nyman (ut ’82)

Inhoppare:
Bilal Hussein (’68), Omar Faraj (’68), Sebastian Nanasi (’82), Joel Asoro (’82), Carl Gustafsson (’82).

Uppdaterad 9 januari, 2023