Expekt

Jens Cajuste startade sin andra EM-kvalmatch i Sveriges förlust mot Österrike i EM-kvalet. Efter matchen mötte mittfältaren upp EM-fotboll.se i mixade zonen.

Efter en bra insats mot Estland fick Jens Cajuste chansen i en svensk startelva igen när man mötte Österrike på Friends Arena under tisdagen. Efter en bra första halvlek åkte Sverige på tre mål i andra halvlek och förlorade med 1-3 till slut, en förlust som innebär att Blågult nu har minimala chanser till EM-avancemang. Något som tog hårt på Jens Cajuste.

– Det är tungt. Blytungt, säger han till EM-fotboll.se och fortsätter:

– Jag tycker att det är en jämn första halvlek med chanser åt båda håll, vi kunde gjort mål och de kunde gjort mål. Sen när de får in sitt första mål i andra halvlek så vänder matchen helt och blir väldigt ensidig.

Den första halvleken var helt Sveriges med många farliga målchanser men där avsluten inte var tillräckligt bra för att överlista Alexander Schlager i Österrikes mål. Men sen ändrades allt i andra halvlek.

– Det var en kul första halvlek, det var en bra match med mycket energi i första halvlek. Och sen får vi tyvärr inte in bollen och det hade ju ändrat på matchbilden totalt, säger Jens Cajuste.

Är hoppet om EM helt borta?

– Matematiskt sett kanske inte beroende på vad motståndarna gör men chanserna har ju gått ner väldigt mycket nu, så det ser lite tungt ut, ja, avslutar han till EM-fotboll.se

Uppdaterad 13 september, 2023