Uppdaterad 22 september, 2023

Svenska landslagens landslagschef, Jens T Andersson, lämnar sin roll på Svenska Fotbollförbundet (SvFF) efter ett och ett halvt år. 50-åringen flyttar till Azerbajdzjan.

Under fredagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att landslagschefen för all fotbollsverksamhet, Jens T Andersson, lämnar sitt uppdrag. Jens T Andersson har varit ansvarig för all landslagsverksamhet gällande fotboll, futsal och beach soccer men lämnar nu sitt arbete. Härnäst väntar ett arbete som sportchef för klubben Neftci Baku i Azerbajdzjan.

– Det var följaktligen inte ett lätt beslut att ta. Men Nefttji Baku vill bygga en stark klubblagsverksamhet med internationella ambitioner, och erbjuder attraktiva förutsättningar för att åstadkomma detta. Att leda det arbetet lockar, det är en utmaning jag har bestämt mig för att anta, säger Jens T Andersson till SvFF:s hemsida och fortsätter:

– Uppdraget som landslagschef har varit mycket stimulerande. Att få jobba med svensk landslagsfotboll, och alla ytterst kompetenta personer som är involverade, har varit oerhört roligt och utvecklande – jag är tacksam över detta.

SvFF inleder en rekryteringsprocess till en ny övergripande landslagschef. Nära herrlandslaget och damlandslaget finns redan Stefan Pettersson och Marika Domanski Lyfors som nära jobbande landslagschefer mot sina landslag medan Jens T Anderssons uppdrag varit mer övergripande. Förutom rollen som landslagschef så är förbundet i en pågående process kring en ny Generalsekreterare efter att Håkan Sjöstrand lämnar i december.