Den tidigare assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren fortsätter på Svenska Fotbollförbundet (SvFF). Wettergren blir Teknisk Direktör på förbundet.

I samband med Janne Anderssons avgång som förbundskapten, efter det misslyckade EM-kvalet, bröts även Peter Wettergrens kontrakt som assisterande förbundskapten. Men nu står det klart att Wettergren blir kvar i förbundet. Östgöten har fått rollen som en av två tekniska direktörer på SvFF, där han tillsammans med Caroline Sjöblom (dam) kommer att jobba med att på lång sikt stärka landslagsverksamheten och talangutvecklingen hos förbundet. Han kommer dessutom jobba nära Kim Källström (fotbollschef).

– Vi gör mycket bra saker inom svensk fotboll, men jag är glad och tacksam för att jag får chansen att bidra till hur vi kan slipa och göra fotbollens verksamheter ännu vassare, säger Peter Wettergren till SvFF:s hemsida och fortsätter:

– Det ska bli väldigt inspirerande att jobba med Caroline och Kim, vi kommer att kunna göra mycket tillsammans och staka ut en väg framåt. Men det sagt är det en ansträngning som inte Caroline, Kim och jag kan göra ensamma utan vi ska förstås inkludera klubbar, distrikt, EFD och SEF.

Uppdaterad 26 december, 2023