Den svenska U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi lämnar sitt uppdrag. 36-åringen har skrivit på ett kontrakt med den engelska Championship-klubben Barnsley.

Under gårdagen så förlorade U21-landslaget mot Irland på ett snöpligt sätt. EM-kvalmatchen blev Poya Asbaghis sista landskamp för den här gången. Redan inför matchen så kom det tydliga uppgifter från SportExpressen som pekade på att tränaren skulle köpas loss från sitt kontrakt med Svenska Fotbollförbundet av den engelska klubben Barnsley.

Championship-klubben ligger nästsist i den engelska andraligan och har sökt en ny tränare under en tid. Nu står det alltså klart att en svensk tar över klubben. Sedan tidigare så är svensken Khaled El-Ahmad VD för Barnsley.

Svenska Fotbollförbundet meddelar nu alltså på sin hemsida att Poya Asbaghi lämnar förbundskaptensposten med omedelbar verkan, efter ett år vid uppdraget.

– Det är med en tudelad känsla som jag lämnar mitt uppdrag som U21-förbundskapten. Jag har haft ett fantastiskt år med fantastiska kollegor och fantastiska spelare som känns svårt att lämna. Samtidigt är den här utmaningen något som inte kommer två gånger i livet och som jag måste anta, säger Asbaghi till SvFF:s hemsida och fortsätter:

– Jag vill passa på att tacka alla från förbundet, från mina chefer med Claes Eriksson i spetsen till Janne (Andersson) och Peter (Wettergren) för deras samarbete och vägledning. Sen önskar jag framförallt U21-landslaget stort lycka till i det fortsatta EM-kvalet. Vi har ett väldigt bra läge att nå EM-slutspelet och med den här kompetenta ledarstaben och skickliga spelarna känner jag mig övertygad om att laget tar sig hela vägen till slutspelet.

Det återstår tre EM-kvalmatcher för U21-landslaget, men nästa samling är inte förrän i mars nästa år. Därför anser inte U21-chefen Claes Eriksson att det är för bråttom att hitta en ersättare just nu.

– Vi känner ingen panik att hitta någon lösning nu direkt. Det händer mycket på marknaden och vi får analysera det här och ta det i den takt det behöver, säger han till SvFF:s hemsida.

Uppdaterad 17 november, 2021