Expekt

Uppdaterad 13 januari, 2022

Jens Gustafsson tar över U21-landslaget med omedelbar verkan. Svenska Fotbollförbundet presenterade 43-åringen på sin hemsida under torsdagen.

Efter Poya Asbaghis avsked från U21-landslaget i november, så har nu Svenska Fotbollförbundet hittat sin ersättare. Ny förbundskapten för U21-herrarna är Jens Gustafsson. Han kommer närmast från ett kortare tränaruppdrag i Kroatien och Hajduk Split, men har flera år bakom sig som tränare i Allsvenskan. Huvudpersonen är väldigt stolt och nöjd över att nu få chansen att träna landets bästa spelare födda 2000 eller yngre.

– Det är ett privilegium att få förtroendet som förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag som jag känner stor ödmjukhet inför. Nu ser jag fram emot att lära känna ledarteamet, organisationen och förbundet. Att ta del av den kunskapen som finns där och på så vis bli en skickligare tränare, säger Jens Gustafsson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Jens Gustafsson kommer alltså närmast från Hajduk Split, men startade sin tränargärning på seniornivå i Halmstad. Efter några säsonger i Halland så blev han assisterande tränare i AIK. Men när Janne Andersson lämnade IFK Norrköping 2016 för att bli svensk förbundskapten, så var det Jens Gustafsson som tog över rodret i ”Peking”, där han blev kvar i fem säsonger.

Nu väntar dock ett förbundskaptensuppdrag för Jens Gustafsson, som skrivit på för fyra år med U21-landslaget. Ledarstaben runt honom blir intakt, där Andreas Pettersson fortsätter som assisterande förbundskapten.

U21-landslaget har spelat sju matcher i EM-kvalet, där man leder sin grupp. Dock med en poäng före Italien, som har två matcher mindre spelade. Även Irland är hack i häl.