Expekt

Frankrike är utslaget ur EM i Tyskland. Lagkaptenen Kylian Mbappé är då kritisk mot sig själv efter uttåget, där stjärnan inte levt upp till förväntningarna.
– Antingen är du bra eller så är du inte det, säger stjärnan enligt RMC Sport.

Allt började så bra för Frankrike i gårdagens semifinal mot Spanien. Superstjärnan Kylian Mbappé tog av sig sin ”näsmask” och stod direkt för en målgivande passning i inledningen av matchen. Men efter det franska 0-1-målet vände Spanien på steken och vann till slut med 2-1 för att skicka hem VM-tvåan från 2022 till Frankrike. Fransmännen var bland de stora favoriterna till EM-guldet efter sin fina resultat de senaste åren (VM-guld 2018, VM-silver 2022).

– Mästerskapet är en flopp. Jag ville bli Europamästare och det blir vi inte, säger Mbappé enligt franska RMC Sport.

Den franska stjärnan medger att Frankrike var för dåliga för att vinna i år, och han vill inte komplicera saken. Nu väntar en kort sommarvila innan han själv sparkar igång säsongen i ett nytt klubblag: Real Madrid.

– Fotbollen är sådan. Vi får gå vidare härifrån, det har varit en lång säsong. Nu ska jag på semester för att vila upp mig, det kommer att göra mig gott. Efter det så lämnar jag för ett nytt liv, säger Kylian Mbappé och kritiserar sedan sig själv:

– Om jag hade ett psykiskt eller fysiskt problem (i EM, reds anm.)? Nej, det handlar inte om det. Vi ska inte göra fotbollen så komplicerad: antingen så är du bra eller så är du inte det. Jag var inte tillräckligt bra och nu får vi åka hem. Så enkelt är det, avslutar Kylian Mbappé enligt RMC Sport.

Uppdaterad 10 juli, 2024