Foto: Bildbyrån

Detta skulle bli revanschen för 3-3 i Oslo. Istället blev det 1-1 och ytterligare tappade poäng. Varför har Sverige så svårt för Norge? Är det Lagerbäcks briljans eller svensk oförmåga? 

Överlag så var Sverige det bättre laget under 1:a halvlek. Även om det var hyfsat jämnt så hade Sverige många fler vassa chanser.

Emil Forsberg ordna frispark precis utanför det norska straffområdet. Det är en bra slagen frispark, men strax utanför. En variant där Sebastian Larsson ställde sig i vägen lite framför muren och flyttade på sig precis innan Forsberg slår den.

Sverige får ett nytt anfall, Lustig får den på kanten och ett inlägg som Quaison nästan når. En mycket bra chans. Hörna strax efter och en variant som når Isak, men nickar utanför. Sverige etablerar ett fint tryck i anfallszon… får till ett inlägg, fångar upp bollen, får ett till osv. Det hänger i luften nu.

Norges inkast i offensiv zon är näsan som hörnor, de når långt och skapar möjligheter.

Granqvist gör bort sig, passar fel och den fångas upp av norsk spelare. De vänder snabbt och Stefan Johansen gör 1-0 för Norge. Snopet avslut på 1:a halvleken och något orättvist.

Den 2:a halvleken startar som den 1:a, Sverige har lite mer av spelet. Kvitteringen kom i 60:e minuten. Lustig kommer på högerkanten, gör inlägg som når Quaison, Ekdal som passar till Forsberg och det står nu 1-1.

I 76:minuten byts Isak & Quaison ut och ersätts av Berg och Sebastian Andersson. Ett något märkligt byte av Janne Andersson. Kanske tror han att det paret ska kunna skapa problem. Men det var istället  Norge som tog initiativet och skapar flera farliga chanser.

Albin Ekdal ersätts av Gustav Svensson i 84:e minuten.

Det svänger lite i spelet, men ingendera a v lagen är riktigt nära ett avgörande. Matchen slutar 1-1 och vi får nöja oss med 1 poäng.

Publiksiffra: 38 372 st

Domare: Vincic S. (Slo), 
Spelplats: Friends Arena (Stockholm)

Uppdaterad 16 oktober, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play