Expekt

Danmark spelade 1-1 mot England igår där Morten Hjulmand. Den bollvinnande mittfältarens första landslagsmål blev avgörande för den danska glädjen i Tyskland. Efter matchen uttalade sig lagkamraten Joakim Maehle om mittfältaren.
– Han är lite av en ledare, säger Maehle i mixade zonen.

Morten Hjulmand blev Danmarks enda målskytt mot England. Den hetlevrade mittfältaren har kommit upp och blivit en profil i danska laget, med sitt hårda jobb och sitt driv. Bollvinnarens första landslagsmål har gett lite mer uppmärksamhet, även om andra har noterat honom tidigare. Ståle Solbakken, Norges förbundskapten, har i en tidigare intervju, enligt TV2 Norge, sagt att Morten Hjulmand är lite ”loco”. Galen med andra ord.

– Haha, det var bra sagt. Han (Morten) är en riktigt bra spelare först och främst, och han är en rolig kille. En bra kille. Och han är lite av en ledare. Han börjar bli en stor profil i vårt lag. Det var ett fantastiskt mål av Morten. Sen är det inte bara hans mål utan även hela hans prestation var riktigt bra idag. Så stor eloge till Morten, kommenterar Joakim Maehle i mixade zonen efter 1-1 mot England.

Morten Hjulmand spelade under Ståle Solbakken under tiden i FC Köpenhamn i ungdomsåren. Som junior kunde han följa med på träningsläger och sparka ner de stora stjärnorna, enligt Ståle Solbakken. Något han fortsatt med.

– Haha ja, det är han inte bang för, säger Maehle om sin lagkamrat och ler.

Morten Hjulmand är till vardags lagkamrat med Viktor Gyökeres i Sporting Lissabon. Duon var en stor faktor till att huvudstadslaget vann den portugisiska ligan och båda ryktas till större klubbar.

Reporter för EM-fotboll.se: Juuso Sallinen.

Uppdaterad 21 juni, 2024