Expekt

Uppdaterad 2 november, 2022

I november månad kommer Sverige ställas mot häftiga motstånd i form av Mexiko och Algeriet i träningslandskamper. Matchen mot Algeriet spelas i Malmö, något som nu står klart.

Herrlandslaget kommer inte spela fotbolls-VM i Qatar som bekant. Istället kommer Sverige att spela två träningslandskamper i november månad. Sedan tidigare står det klart att Sverige ställs mot Mexiko i Spanien den 16 november. Nu står det dessutom klart att Sverige kommer att möta Algeriet den 19 november, något man gör på hemmaplan i Malmö.

Senast Sveriges herrar spelade en landskamp i Malmö var mot Slovenien för sex år sedan, en landskamp som slutade 0-0. Nu kommer landslaget tillbaka till Skåne och Eleda Stadion för landskamp. Senast Blågult spelade utanför Stockholm var för fyra år sedan i Göteborg. Anledningen till landskampen i Malmö är att Sweden International Horse Show ska förbereda sig för sitt evenemang på Friends Arena, något som omöjliggör svensk landskamp på Nationalarenan.

Landskampen blir den sista för detta landslagsår. Algeriet är en av Afrikas starkaste fotbollsnationer men även de missade att kvala in till VM i Qatar 2022.

Janne Andersson presenterar truppen till landskamperna mot Mexiko och Algeriet den 8 november.

Biljetter släpps 3 november på Svenskfotboll.se.

Spelschema

16 november:
Mexiko – Sverige (Girona)
20:30

19 november:
Sverige – Algeriet (Malmö)
20:30


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna