Foto: Bildbyrån

Detta beslut har tagits på grund av den rådande situationen i hans klubblag Helsingborg där flera har blivit smittade med coronaviruset. Smittskydd Skåne och infektionskliniken i Helsingborg har båda utfärdat rekommendationer om att Helsingborgs IF ska upphöra med fotbollsverksamhet tills vidare då det fortfarande är oklart hur utbrett smittan är i klubben. 

På grund av detta läge så har därför landslagsledningen valt att återkalla uttagningen av Martin Olsson som till vardags spelar i Helsingborgs IF. Detta gör att han inte kommer finnas med i truppen till de kommande Nations League matcherna mot Frankrike och Portugal.

– Det är stor skillnad att spela en match i Allsvenskan utomhus i två timmar jämfört med att befinna sig i en ”landslagsbubbla” i tio dagar, säger landslagsläkaren Anders Valentin i ett uttalande på svenska fotbollsförbundets hemsida.

Förbundskaptenen Janne Andersson har varit i kontakt med Martin Olsson gällande situationen och sa såhär i ett uttalande på svenskfotbolls hemsida;

– Jag har pratat med Martin i kväll. Både han och jag tycker det är jättetråkigt, men han har full förståelse för beslutet.

Det kommer inte plockas in någon ersättare för Martin Olsson.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 8 februari, 2021