Marcus Danielson, 33, kommer inte att vara uttagningsbar för Janne Andersson i framtiden. Mittbacken har tackat för sig i landslaget efter tre år.

2019 så gjorde Marcus Danielson debut på mittbacken när Sverige kvalade till EM mot Malta. Då fick Danielson en drömdebut när han nickade in sitt första landslagsmål i debuten. Sedan dess så har världen förändrats och Danielsons tillvaro lika så. Efter att ha skrivit på ett kontrakt med kinesiska Dalian så bröt coronaviruset ut. Något som påverkade Marcus Danielsons tid i Kina. Efter ett par år av mest träningar för att komma i form till landslaget, så väljer nu Danielson att lägga landslagströjan på hyllan.

– Att dra på sig den blågula tröjan och spela för Sverige har varit fantastiskt. Jag har känt en enorm stolthet och är tacksam att ha fått spela mästerskap och stora matcher med landslaget – det har varit en dröm och något jag alltid kommer att bära med mig. Det har alltid känts väldigt kul att komma till samlingarna, vi har haft en grym stämning och sammanhållning i truppen. Jag vill rikta ett stort tack till alla i och runtomkring laget, säger Danielson till Svenska Fotbollförbundets hemsida och fortsätter:

– Samtidigt har det tagit extremt mycket kraft att under de senaste åren tas sig in och ut från Kina under pågående pandemi. Jag har fått slita hårt för att komma i form till samlingarna och känner att jag inte har kraften att satsa vidare på det sättet mot EM 2024, vilket hade varit det naturliga målet.

I nästa vecka (18 maj) så kommer Janne Andersson att släppa truppen till Nations League-gruppspelet i juni. Då är Marcus Danielson alltså inte uttagningsbar. Det har under senaste året bubblats om Sveriges mittbacksbekymmer då Pontus Jansson sedan tidigare slutat i landslaget bland annat.

Uppdaterad 12 maj, 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play