Expekt

Uppdaterad 25 oktober, 2023

Real Madrid, en av de mest framstående klubbarna i fotbollsvärlden, har en lång och imponerande historia i UEFA Champions League. Klubben, som är baserad i Madrid, Spanien, har vunnit denna prestigefyllda turnering flera gånger och har därmed skrivit in sig i fotbollens historieböcker.

Real Madrids tidiga framgångar i Champions League

Real Madrids framgångssaga i Champions League började redan när turneringen var i sin linda. Klubben vann den allra första upplagan av turneringen, då kallad Europacupen, säsongen 1955/56. Detta var startskottet för en era av dominans, då Real Madrid fortsatte att vinna turneringen de närmaste fem säsongerna i rad. Denna otroliga bedrift är fortfarande oöverträffad i Champions Leagues historia.

Real Madrids fortsatta framgångar

Efter den tidiga dominansen fortsatte Real Madrid att hävda sig i Champions League. Klubben vann turneringen igen 1965/66, vilket var deras sjätte titel. Efter en period av relativa framgångar, men utan att vinna turneringen, återvände Real Madrid till toppen av europeisk fotboll på 1990-talet. Klubben vann Champions League 1997/98, 1999/00 och 2001/02.

Real Madrids senaste segrar i Champions League

Real Madrids senaste segrar i Champions League har cementerat klubbens plats som en av de mest framgångsrika i turneringens historia. Klubben vann turneringen tre år i rad, från säsongen 2015/16 till 2017/18, vilket var en otrolig bedrift. Den senaste CL-titeln kom säsongen 2021/22 med Carlo Ancelotti på tränarbänken och Karim Benzema som stora stjärnan. Denna seger tog Real Madrids totala antal Champions League-titlar upp till 14, vilket är flest av alla klubbar i Europa.

Real Madrids framgångar i Champions League är ett bevis på klubbens kvalitet och beständighet. Genom åren har klubben haft några av världens bästa spelare i sina led, inklusive Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane och Ferenc Puskás, för att nämna några. Dessa spelare, tillsammans med många andra, har bidragit till att göra Real Madrid till en av de mest framstående klubbarna i Champions League.

Real Madrids framgångar i Champions League är en del av klubbens rika historia och tradition. Med 14 titlar är de den mest framgångsrika klubben i turneringens historia, en bedrift som inga andra klubbar ännu har kunnat matcha. Deras framgångar är ett bevis på klubbens beständighet och kvalitet, och de fortsätter att vara en kraft att räkna med i europeisk fotboll.