Expekt

Under Frankrikes EM-premiär mot Österrike åkte stjärnan Kylian Mbappé på en rejäl smäll mot näsan under matchen slutminuter. Nu har en uppdatering gällande hans skada kommit från det franska fotbollsförbundet.

Det var i samband med att Real Madrid-stjärnan skulle försöka nicka till bollen som han istället kolliderade med Kevin Dansos axel. 25-åringen blev efter detta liggandes på gräset med rejält med blod i ansiktet och fick till slut bli utbytt. Kort efter slutsignal kunde franske förbundskaptenen Didier Deschamps ge besked i fransk tv att det troligen handlade om en bruten näsa.

– Det verkar som att Mbappés näsa inte är bra alls. Vi får se. Det är det negativa med den här kvällen. Även om det bara är en näsa är det är väldigt besvärligt för oss, ska han ha sagt till TV-kanalen TF1.

Under måndagskvällen gick rykten om att Kylians EM kunde vara över och att skadan skulle kunna kräva en operation. Under natten till tisdag gick dock det franska fotbollsförbundet ut med ett pressmeddelande kring skadan, där man förtydligade att det inte är tal om någon operation. Hur denna skada kommer påverka Mbappés spel i turneringen är dock inte bekräftat, men det lutar ändå mot att en viss återhämtning kan krävas.

”Kylian Mbappé återvänder till det franska landslagets basläger. Mbappé drabbades av en näsfraktur. Den franska kaptenen behandlades inledningsvis av medicinsk personal och doktor Frank Le Gall, som fastställde diagnosen: näsfraktur. Mbappé kommer att få behandling under de kommande dagarna, utan att opereras. En mask kommer att skapas för honom så att det franska landslagets nummer 10 kan förbereda sig för att återvända under mästerskapet efter en period av behandling. ”

Gällande masken verkar stjärnan själv ta det hela med en klackspark. På X har han själv publicerat ett skämtsamt inlägg där han ber om förslag på hur hans mask skulle kunna se ut

Franska tidningen Le Figaro uppger att stjärnan kan behöva stå över lagets två kommande gruppspelsmatcher mot Nederländerna och Polen. Frankrikes nästa match äger rum på fredag, då mot Nederländerna.

Uppdaterad 18 juni, 2024