Expekt

Uppdaterad 20 september, 2022

Martin Olsson och Filip Dagerstål kommer inte till spel i Sveriges Nations League-matcher mot Serbien och Slovenien. Duon tackar nej av olika orsaker. Gabriel Gudmundsson kallas in istället.

Under måndagen samlades landslaget igen på svensk mark, för att förbereda sig inför två tuffa avslutande matcher i Nations League på lördag och på tisdagen därpå. I samband med samlingen anordnade landslaget en presskonferens med Janne Andersson, där han bland annat meddelade att han fått två avhopp till samlingen.

Martin Olsson kan ha ådragit sig en mindre hjärnskakning i klubblaget Malmö FF och tvingas därmed tacka nej av den anledningen. Gabriel Gudmundsson, från franska Lille, kommer ersätta Olsson som en av två vänsterbackar i truppen.

Även Filip Dagerstål, till vardags i polska Lech Poznan, tackar nej till spel i denna landslagssamling. Mittbacken har precis blivit pappa och väljer att stanna hemma med familjen. Något som Janne Andersson var något förberedd på då han valde att kalla in fem mittbackar till samlingen. Med Dagerståls ”nej tack” väljer inte förbundskaptenen att kalla in någon ersättare ännu.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna