Uppdaterad 8 december, 2020

Foto: Bildbyrån

De tre EM-kvalmatcherna som skulle ha spelats i april och juni har nu fått nya speldatum och kommer istället att spelas under hösten. Detta tillsammans med de återstående matcherna som är kvar innan kvalgruppen är färdigspelad. 

Det återstår fem matcher i Sveriges EM-kvalgrupp. Tre av dessa skulle ha spelats i april och i juni men har nu blivit framflyttade till hösten då de tillsammans med de två återstående matcherna kommer spelas klart under tre olika landslagsuppehåll. På detta sättet kommer kvalgruppen kunna spelas klart under detta året. Europamästerskapet för damerna som skulle ha spelats i England 2021 har sedan tidigare blivit framflyttat till sommaren 2022.

Nya datumen för de återstående kvalmatcherna

17 september
Sverige – Ungern

22 september
Island – Sverige

22 oktober
Sverige – Lettland

27 oktober
Sverige – Island

1 december
Slovakien – Sverige

Sverige toppar sin kvalgrupp efter tre spelade matcher med nio poäng.

– Det känns väldigt bra att det här arbetet är klart och att det nu finns en färdig planering för hur kvalet ska tas i mål under hösten – givet att omvärldsläget tillåter det. Nu fortsätter arbetet internt med att planera och arbeta för fina fotbollsupplevelser i höst, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till förbundets hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här