Uppdaterad 25 oktober, 2021

P16-landslaget skulle ha slutfört sitt EM-kval den 28 oktober. Men nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att kvalmatchen mot Lettland skjuts upp igen på grund av smittläget i Lettland.

I slutet av september skulle Sverige ha genomfört hela sin första runda i EM-kvalet till P17-EM 2022. Men delar av Lettlands trupp drabbades av Covid-19 och matchen mellan Sverige och Lettland fick därmed skjutas upp.

Sverige hann dock möta både Tjeckien och Litauen i EM-kvalet, där man samlade ihop fyra poäng totalt. Men för att komma vidare till nästa runda i EM-kvalet så måste landskampen mot Lettland spelas, där det räcker med minst en poäng för att Sverige ska avancera till nästa kvalrunda.

Därför skulle EM-kvalmatchen mot Lettland spelats nu i oktober. Men nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att så inte blir fallet. På grund av rådande pandemiläge i Lettland så kunde ej matchen genomföras på lettisk mark. Svenska Fotbollförbundet erbjöd då sig att ha matchen på svensk mark, men på grund av kort varsel (matchen skulle spelas 28 oktober) så skjuts matchen upp av UEFA istället.

I nästa vecka kommer SvFF att ha ett möte med Lettlands Fotbollförbund för att komma överens om ett nytt datum för EM-kvalmatchen för P16-landslaget, det meddelar man på sin hemsida.