Uppdaterad 25 februari, 2022

P16-landslaget ska avsluta sitt EM-kval hemma på Bravida Arena den 23 november mot Lettland. Roger Franzén har tagit ut truppen till kvalmötet.

Det har varit många turer kring P16-landslaget under hösten. Man spelade EM-kvalet i slutet på september i Lettland. Men efter coronafall i den lettiska truppen så kunde inte Sverige avsluta kvaläventyret på lettisk mark. Därför skulle man återvänt till Lettland förra månaden för att avsluta EM-kvalgruppen. Men även den gången stå ställdes det in.

Men nu ser det svenska landslaget äntligen ut att få avsluta kvalprocessen. Sverige behöver endast ta en poäng för att avancera till nästa runda i EM-kvalet. Sverige har sedan tidigare en seger mot Litauen och oavgjort mot Tjeckien att luta sig tillbaka på. Om Sverige vinner matchen så är man klara för nästa runda som gruppetta, vid oavgjort så blir man grupptvåa. Vid förlust så blir Sverige utslagna ur EM-kvalet.

Kvalmötet spelas på Bravida Arena den 23 november med avspark 18:00. Roger Franzén har nu tagit ut truppen till EM-kvalet som riktar sig mot P17-EM 2022. En av Sveriges stora stjärnor Roony Bardagji saknas i den svenska truppen.

P16-landslagets trupp:

Målvakter:

Elis Bishesari, IF Brommapojkarna
Argyrios Gkoulios, AIK

Utespelare:

André Alvarez Perez, Malmö FF
Alexander Hughes, Malmö FF
Elison Makolli, Malmö FF
Fredrik Nissen, IF Brommapojkarna
Matteo Perez Vinlöf, Hammarby IF
Gottfrid Rapp, IF Elfsborg
Edvin Tellgren, IFK Norrköping
Taha Ayari, AIK
Djoseph Bangala, Parma
Jardell Kanga, IF Brommapojkarna
Kazper Karlsson, Halmstads BK
Montader Madjed, Varbergs BoIS
Ludwig Malachowski Thorell, IF Brommapojkarna
Marco Olsson Valdés, IF Brommapojkarna
Emmanuel Tannor, Parma
Malte Wester, IF Elfsborg
Pontus Dahbo, BK Häcken